Siri sessize alma nasıl yapılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iOS işletim sisteminde bulunan bir özellik olan Siri' yi nasıl sessize alabilirim? Siri uygulamasında ses gelmiyor sesini nasıl açılır? Siri ile ilgili detaylar…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple markasının iOS işletim sistemine yerleştirdiği sesli asistan Siri’yi herhangi bir nedenden dolayı sessize aldığınız telefonda Siri’nin de susmasını istediğinizde birazdan anlatacağımız yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu işlemleri uyguladığınızda telefonunuzda sesli geri bildirimleri kapatmış olacaksınız.

Apple firması son çıkarmış olduğu iOS sürümünde sesli asistanı Siri’yi geliştirerek farklı özellikler bu uygulamasına ekledi. Bu özellikler diğer sesli asistan uygulamalarına göre daha kullanışlı olduğu için Siri uygulaması bir başarı elde etmiş oldu.

iOS’da Siri’ yi sessize alma nasıl yapılır

Siri yukarıda da bahsettiğimiz gibi Apple firmasının sesli asistanıdır. Siri ile bir kullanıcı telefon üzerinden sadece sesli komutlar ile mesaj gönderebilir, toplantılarınızı planlayabilir, telefon araması gerçekleştirebilirsiniz. Bu saydıklarımızda daha fazlasını da sesli komutlarla Siri uygulamasına yaptırabilirsiniz. Bu özelliklerinin yanı sıra Apple firması bazı otomobil markaları ile ortak yaptığı çalışmalar ile Siri sistemini otomobilin direksiyonuna sesli komut sistemi koyarak kullanmayı düşünmektedir. Eğer bu sistem otomobillerde yapılabilirse herhangi bir hareket yapmadan gözünüzü yoldan ayırmadan Siri uygulamasına sesli komutlar verebilirsiniz.

Siri aslında çok kullanışlı olmakla beraber bazen kullanıcılar bu özelliği kapatmak isteyebilirler.  Peki Siri tarafından gönderilen seli geri bildirimleri nasıl kapatabiliriz. Aslında bu işlem çok kolaydır. Çünkü telefonunuzun yan tarafında bulunan sesli/sesiz tuşu ile Siri’nin göndermiş olduğu sesli bildirileri kapatabilirsiniz. Fakat bu işlemi yapmadan önce telefonunuzda bir ayar yapmanız gerekmektedir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ayarlar-Genel-Siri-Sesli Geri Bildirim bölümüne geliniz. Bu kısımda bulunan “Sesli Anahtarıyla Denetle” seçeneğini aktif ettiğinizde yukarıdaki işlemi yapabilirsiniz. Aşağıda bu işlemin resimli anlatımını bulabilirsiniz.

Siri sessize alma nasıl yapılır


Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 19:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak