Sistem geri yükleme başarısız oldu sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows işletim sistemlerinde yoğun olarak kullanılan sistem geri yükleme özelliğinde karşılaşılan "Sistem Geri Yükleme Başarısız Oldu" hatasını nasıl çözüleceğini görsel olarak anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft firmasının çıkarmış olduğu Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde karşılaşılan sorunlardan biri olan Sistem Geri Yükleme Başarısız Oldu’ hatasını çözümünü  bu haberimizde paylaşacağız.

Bilgisayar kullanıcıları genellikle bir sorun ile karşı karşıya kaldıklarında ilk yaptıkları şey sistem geri yüklemeyi çalıştırmaktır. Sistem geri yükleme, bilgisayarınızı sorunsuz çalıştığı tarihe geri döndürmektir. Bu şekilde eğer sorunsuz olarak sistem geri yüklemeyi yapabilirseniz bilgisayarınızdaki sorunu çözmüş olacaksınız. Fakat yazımızda belirttiğimiz gibi  Sistem Geri Yükleme Başarısız Oldu’ hatası alıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz.

Sistem geri yükleme başarısız oldu

  • İlk olarak bilgisayarınızın denetim masasına giriş yapınız. Aşağıdaki resimde masaüstünde bulunan denetim masasının simgesi gösterilmiştir.

Sistem geri yükleme başarısız oldu sorunu

  • Ardından karşınıza aşağıdaki resimde yer alan ekran gelecekti. Bu ekranda yer alan seçeneklerden Sistem ve Güvenlik’ bölümüne giriş yapınız.

Sistem geri yükleme başarısız oldu çözümü

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bu işlemden sonra karşınıza gelen seçeneklerden Yönetimsel Araçlar’ yazısına tıklayınız.

Sistem geri yükleme olmuyor

  • ‘Yönetimsel Araçlar’ bölümünde yer alan listeden ‘Hizmetler’ kısmına tıklayınız.

Sistem geri yükleme açılmıyor

  • Bu işlemden sonra açılan listede ‘Birim Gölge Kopyası’ hizmetinin ‘Başlangıç Türü’nün ‘Otomatik’ olması ve ‘Durum’unun da ‘Çalışıyor’ şekkinde olması gerekiyor. Fakat bu sorunu alan bilgisayarlarda genellikle aşağıdaki resimde olduğu gibi bu hizmet kapalı görünmektedir.Kapalı olan bu servisin üzerine gelip fareniz ile sağ tıklayarak özellikleri açınız.

Windows 10 Sistem geri yükleme başarısız oldu

  • Karşınıza gelen ekrandan  Başlangıç Türü’ ayarı Elle’ şeklinde bulunmaktadır. Bu ayarı  Otomatik’ şeklinde ayarlayınız. Ardından aşağıdaki resimde olduğu gibi Başlat yazısına tıklayarak yaptığınız ayarların kaydedilmesi için Uygula tuşuna basınız. www.andronova.net

Sistem geri yükleme olmuyor açılmıyor çözümü

Windows 8.1 Sistem geri yükleme başarısız oldu


Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 09:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak