Site dışına verilen bağlantıları analiz etme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Web sitesinden dışarıya verilen URL bağlantılarını görmek için ücretli site veya programlar denenebilir. Ama en iyisi manuel inceleme diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Site bağlantıları arama kutusu olarak da bilinen arama butonu, web sitesini ziyaret eden kullanıcıların hızlı arama yapmalarına olanak tanır. Google arama sonuçları ile bağlantılı bir şekilde web sitesinde arama butonu kullanılabilir. Bunun için site dışına verilen bağlantıların analiz edilmesi gerekir.

Site bağlantıları araması

Web sitesini Google bağlantılı olarak dış aramalara ve dış bağlantılara hazır hale getirmek için bazı adımların uygulanması gerekir.

Bunun için;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Web sitesine ya da Android uygulamasına çalışan bir arama motoru ekleme
  • Web sitesi için yapılandırılmış olan veri ögesini sitenin ana sayfasında uygulama
  • Web sitesinin dış bağlantılarını kontrol etme şeklindedir.

Site dışı bağlantılara bakma

Web sitesinin dış bağlantılarının analizi karışık SEO işlemlerinden bir tanesidir. Bu analizi yapabilmek için Google tarafından hazırlanmış olan metinlerin dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekir. Zengin sonuçlar testi kullanılarak site dışı bağlantılarının analizi detaylı bir şekilde yapılabilir.

Verilen bağlantıların dolaylı yolla siteye zarar verdiğini söyleyebiliriz. Bundan dolayı her siteye dofollow olarak çıkış yapılmamalı ve öneri şekli nofollow olmalıdır.

Site verilen bağlantıların görünmesini engelleme

Bir web sitesinin ziyaret edildiği zaman başka bir siteye yönlendirilmesi kullanıcıların tercih ettiği bir durum değildir. Ancak SEO işlemleri kapsamında yapılan bu bağlantılar ile web siteleri arasında gezinti yapabilmek mümkün olur. Site dışına verilen bağlantıları engellemek adına, Google tarafından belirlenmiş olan meta etiketleri kaldırılarak engelleme yapılabilir. SEO işlemleri kendi içerisinde birçok karmaşık konuyu barındırır. Site dışı bağlantıları da bunlardan biridir.

Sorgulama sistemleri dışında sitede dolaşanların görmemesini istiyorsanız o zaman kullanacağınız kod dizilimi aşağıya ekledik.

bağlantı

Site dışına verilen bağlantıları analiz etme


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 11:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir