Siteden çıkan linkleri ve yorumdaki siteleri toplu silme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WordPress veri tabanından komutla web sitesindeki yorumlardaki başka sitelere verilen url linkleri toplu silme ve spam yorumları toplu silmek için bir önerimiz var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Özel tasarım veya WordPress sitesinde yer alan spam yorumları, yoruma ekli web site adreslerini ve yorum içerisindeki URL adreslerini teker teker silmek çok zor gelebilir. Hatta bu adreslerin tümünü bulmanız çok zor olabiliyor. Ama yazımızda paylaştığımız komutlarla bu işlemler çok kolay olacak. Bir komutla ilgili temizleme işlemi anında gerçekleşecek. Siteden çıkan linkleri sorgulama yerine toplu sil gitsin. 🙂

Toplu spam temizleme ve yorumlardaki web adreslerini toplu silmek için ilk önce ilgili web sitesinin hosting alanına girip phpmyadmin bölümünden veri tabanınıza tıklayıp gerekli sorguları çalıştırmanız gerekiyor.

Hosting panelinden “PhpMyadmin“‘ e giriniz. Sonra sol kısımdaki veri tabanına tıklayın. Yukarıdaki “SQL” yazısına tıklayın ve boş alana hangi konu için yapacağınız komutu yazınız. İsteyen aşağıdaki komutu sitemizden kopyalayıp adres satırına yapıştırabilir. Sonra “Git” butonuna tıklayın. İşlem bu kadar.

Siteden çıkan linkleri ve yorumdaki siteleri toplu silme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Siteden çıkan linkleri silme

Web adresi toplu temizleme komutları

  • “Yorum site adresi kısmına yazılmış url’ leri silmek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_author_url LIKE “%http%” web site adresiniz yazan yere.”
  • “Site yorumların içerisindeki url’ leri silmek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_content LIKE “%http%” yazılacak.”
  • “Çöp kutusunu temizlemek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_approved = ‘trash’ komutuyla”
  • “Tüm spam yorumları silmek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_approved = ‘spam’ yazısıyla.”
  • “Onay bekleyen yorumlarınızın tümünü silmek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_approved = ‘0’ yeterli olacak”
  • “Web sitesindeki onayladığınız tüm yorumları temizlemek için; DELETE from wp_comments WHERE comment_approved = ‘1’ dikkat tümü silinecek.”

NOT: Site veri tabanı adı wp_comments ile başlamıyorsa ilgili adı yazınız. Örnek Test_comments gibi ve eğer sitede SSL sertifikası varsa https olarak değiştirin.


Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2021, 00:09

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.