Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama nedir nasıl açılır kapatılır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

İki faktörlü kimlik doğrulama (Two Factor Authentication) Snapchat uygulamasında iki etkenli kimlik doğrulama nedir nasıl kullanılır ve açma kapatma nasıl yapılır inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama, genel olarak çoğu uygulamada “iki faktörlü kimlik doğrulama (Two Factor Authentication)” olarak geçmekte. Hesaba giriş yaparken ek güvenlik olarak tercih edilmekte. Bu seçenekle hesaba giriş yaparken kayıtlı telefon numarasına doğrulama kodu gider ve bu kodu yazarak hesabınıza girersiniz. Ya da Authentication uygulaması kullanılarak çıkan 6 haneli kod girilir. Uygulamada bu kod belli bir dakika ya da saniye içerisinde değişir. Kullanılan her bir kod bir kereliğine kullanılabilir.

Snapchat, dünya genelinde bilinen popüler bir uygulama ama Türkiye’ de pek fazla kullanıcı sayısına sahip değil. En azından çok tercih edilenlerde yer almıyor.

Hesaplarda en sık karşılaşılan sorun hesap güvenliği. Birçok kişi kullandığı bu sosyal medya aracını güvenli bir şekilde kullanmak istiyor. Bu nedenle iki faktörlü kimlik doğrulaması yapılıyor. İki faktörlü kimlik doğrulaması sizin Snapchat hesabınıza cep telefonu ve e-mail adresinizi ekleyerek yapılmakta.

Doğrulama yapıldığı zaman Snapchat hesabına giriş yapılırken cep telefonuna bir doğrulama kodu geliyor ve ancak o kodu girince Snapchat hesabında oturum açılabiliyor. Bu sayede hesabınızı çalmak isteyen kişilere karşı korunmuş olunuyor. Hatta üçüncü şahıslar sizin şifrenizi bilseler bile iki faktörlü kimlik doğrulaması yapılmış hesaplara cep telefonunuza gelen koda sahip olmadıkları için giriş yapamıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Öncelikle Snapchat ayarlar kısmından hesap ayarları bölümüne giriliyor. Orada bulunan iki faktörlü kimlik doğrulamaya tıklanarak cep telefonu numarası yazılıyor. Daha sonra bu numaraya gelen kodu girerek iki faktörlü kimlik doğrulama işlemini tamamlamış oluyorsunuz. Bir sonraki oturum açacağınızda şifreyi girdikten sonra cep telefonunuza gelecek olan kodu da girerek hesabınıza güvenli bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama açma kapatma

İki etkenli kimlik doğrulama kapatma daha çok sorulan sorular içerisinde oluyor. Genelde telefonda yaşanan doğrulama sorunu veya hat kapanma durumlarında sorun çıkmakta.

  • Uygulamayı ilk açtığınızda sol üst profil simgesine dokunalım
  • Sağ üstte çark yani ayarlara girin
  • İki etkenli kimlik doğrulama bölümüne girin
  • İki etkenli kimlik doğrulama nasıl çalışır yazısını okuyup sonra devam butonuna dokunun. Yazıda şifreyi yazdıktan sonra oturum açmak için kod girilmesi, kodun sms olarak geleceği ve mesaj ücretlendirmesi olabileceğinden bahsetmekte
  • Kimlik doğrulamasını etkinleştirmek istiyor musunuz sorusuna hadi yapalımla devam edeceksiniz
  • Aktivasyon kodunu sms ile almak için birinci seçenek
  • Uygulama kullanmak için ikinci seçenek yani Google Authenticator uygulaması telefonda kullanılması gerekiyor 

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama nedir nasıl açılır kapatılır?Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama açma

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama kapatmaSnapchat iki etkenli kimlik doğrulamasını kapatmakod gelmiyor kapatma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulama kapanmıyor

Telefonda yaşayan sıkıntıdan veya telefon numarasının kapatılması veya numara değişikliği nedeniyle kapatma sorunu yaşanmakta.

  • Snapchat’ in yardım seçeneklerini inceleyin
  • Numara değişimi veya kapatılma durumu varsa numarayı 2 sene içerisinde geri alabilirsiniz
  • Snapchat için hazırladığımız müşteri hizmetleri konusuna bakınız
  • Birde çözümü Snapchat kod gelmiyor yazısında bulacaksınız

Snapchat iki etkenli kimlik doğrulamasını kapatma için yapabileceğiniz seçenekler yukarıda bulunuyor. Bunların dışında yardım taleplerinizin pek bir anlamı olmayacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.