Sony Xperia 1 ve Xperia 5 Android 10 güncellemesi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Sony' den Android 10 alacak telefonlar listesine eklenen 2 model için güncelleme başladı. Xperia 1 ve 5 için yayınlanan sürümde mobil veri açılmıyor ve arama sorunu olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefonu alanda büyük kayıplar yaşayan ve dünya genelinde çok sayıda ofisi kapatmak zorunda kalan Sony, cihazların yazılım desteğine devam edior. Xperia 1 ve Xperia 5 Android 10 güncelleme alan modeller arasında.

Sony, bazı modellere Android 10 sürümünü vereceğini belirtti ve listede şimdilik 8 model yer alıyor. Sony Android 10 güncellemesini alacak telefonlar arasında daha önce bu iki modeli duyurmuştu ve dediğini yapıp güncellemeyi sundu.

Yeni sürüm güvenlik yamasını yanında getirdil. 725 – 800 MB dosya boyutuna sahip sürümün tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alacak. 

Xperia Android 10 güncellemesinden sonra arama sorunu, şarj ve mobil veri bağlantısında bazı sıkıntılar görüldüğü bildirildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Karanlık mod, gelişmiş yapısa konum izinleri ve navigasyonda yenilikler gibi çok sayıda değişim yeni sürümle geldi.

Android 10 arama sonlandırma veya arama yapılamıyor gibi önemli sorunları getirdiği henüz resmi olarak onaylanmadı. Ama şirketin cevabını yakında vereceğini düşünüyoruz.

Sony Xperia 1 ve Xperia 5 Android 10 güncellemesi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.