Sony Xperia XZ4 ve Xperia 1 özellikleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sony Xperia XZ4 özelikleri ve Xperia 1 özellikleri yayınlandı. Tanıtımı gerçekleşen her iki modelde orta segmentli telefonlar. Son zamanlarda daha iddialı modellerde var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefon üreten önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Sony geçtiğimiz günlerde amiral gemisi olarak adlandırdığı modeli Sony xperia XZ4 telefonunu tanıttı. Doğal olarak kullanıcıların en çok merak ettiği konu Sony Xperia XZ4 teknik özellikleri oldu. Burada resmi olarak duyurulan bu modele ait teknik bilgiler sunulacaktır. Çünkü telefonun bu modeli piyasaya çıkmadan üzerinde en çok konuşulan ve hakkında en fazla spekülasyon yapılan model oldu.

Sony Xperia XZ4 özellikleri

Telefon ilk görünüşte tasarımı ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Piyasaya son olarak çıkan üst seviye telefon modellerinin çoğunda bulunan çentikli yapısı ile öne çıkıyor

  • İnç boyutuna 6,5′ e sahip büyük bir ekranı bulunuyor. Ayrıca 21-9en-boy oranı bulunuyor
  • Snapdragon 855 işlemci var. Bu da oldukça iyi bir işlem gücü vaat ettiğini gösteriyor
  • Telefonda ram olarak 6 GB kapasiteye sahip hafıza modülleri bulunmakta ve depolama kısmında 64 GB/256 GB dahili depolama alanı sunuyor.
  • Telefonun dikkat çeken taraflarından biri bataryası. 3900 mah gücündeki bataryası cihazın uzun sayılabilecek bir kullanım süresi olduğunun göstergesi. 
  • 16 MP, 16 MP ve 5 MP çözünürlüğe sahip arka kameraları bulunuyor. Kameralar sıralama olarak alt alta dizilmiş olarak yer almakta.
  • Kamerada kullanılan diyafrem ise f / 1.4, f / 1.6 ve f / 2.6
  • Son zamanlarda sıkça rastladığımız biyometrik kimlik doğrulama yöntemlerinden parmak izi okuyucusu bulunmakta. Xperia XZ24 teknik özellikleri bu kadar.

Sony Xperia XZ4 ve Xperia 1 özellikleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sony Xperia 1 özellikleri

Gelelim bir diğer önemli Sony modeline Xperia 1′ de tanıtıldı. 3′ lü kamera özelliğinin olduğu model için kısa bir teknik detaya yer verdik.

İşlemci 2.84 Ghz, Snap. 855, RAM 6, hızlı şarj olayı 18W, 8 MP, 12 + 12 + 12 MP kamere, 4K çekim, 1080 P 24, 30 ve 60 FPS destekliyor. 

Sony Xperia XZ4 özellikleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.