E-posta aç Hotmail Gmail hesap açmak

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarda, tablette veya cep telefonda e-posta hesabı nasıl açılır? Gmail ve Hotmail mail hesabı açmak için resimli anlatım. Şifremi unuttum diyenler için şifre sıfırlama kurtarma.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son yıllarda internetin hemen hemen her eve girmesi ile hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Cep telefonda internet kullanan her kullanıcının mühakak bir e-posta hesabı vardır. En azından cihaz işletim sistemi mağaza uygulamasını kullanabilmeleri için bir mail adresi açmaları gerekiyor. Tabi sadece bu alanda da kullanılmıyor. Sosyal medya ağları Facebook, Twitter ve Instagram gibi dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerini kullanabilmeniz içinde mail hesabına ihtiyacınız var.

Eskiden mail sağlayıcıları birden çok e-posta hesaplarına izin vermezken günümüzde bazı kullanıcıların çok sayıda e-posta hesapları bulunuyor. Hatırlıyorumda zamanında Gmail kullanabilmek için davetiye sistemi vardı. O zamanlar tabi Gmail bu kadar büyümemişti. Hatta uzun yıllar Gmail ikinci planda bir e-posta sağlayıcısıydı. Taki Android cihazların hızla yayılması ile vaz geçilmez sağlayıcılardan biri oldu. 

Bazı Android kullanıcılarda gözlemlediğim kadarıyla büyük sorunlardan biri olan gelişi güzel mail hesabı alınması. Yani mobil cihazında mağaza uygulamasını kullanmak için rasgele açılan hesaplar. Bu hesaplarda ne ciddi bir güvenlik ayarları yapılıyor ne de akılda kalıcı bir şifre kullanılıyor. Tabi kullanıcı için önemli değilse mecburen yeni bir e-posta hesabı açılıyor. Yani mail kirliliğine devam. 🙂

Unutmadan yukarıdaki sorunla ilgili şifresini ve güvenlik sorularını hatırlamayan kullanıcılar mobil üzerinden doğrulama yaparak şifre sıfırlaması yapabilirler. Bu işlem için iki çözüm adımı bulunuyor. Birisi mobil cihazda doğal olarak mail hesabı açık kalıyor yani oraya şifre sıfırlama başvurusu gönderebilirsiniz. İkincisi ise bilgisayardan mail hesabını sıfırlamak için adımları uygulamak. Bu adımları uygularken mobil cihazın ekranına doğrulama kodu gönderebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Neyse gelelim asıl konumuza. Mail hesabı nasıl açılır? Aşağıda resimli olarak e-posta hesabı alma adımları yer alıyor. Her hangi bir sorunda haberimize yorum bırakarak bizden destek alabilirsiniz.

Gmail hesabı açmak için signup.live.com ve Hotmail hesabı açmak için accounts.google.com adreslerine giriş yapınız.

Gmail hesap açma sayfasında giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekranda gördüğünüz “Daha fazla seçenek” yazısını tıklayınız. Açılan seçeneklerden “Hesap oluşturun” tıklayınız. Son adım olarak kullanıcı bilgilerini doldurunuz. Önerim gerçek bilgilerinizi ve cep telefonunuzu eklemeniz. Nedeni çalışma gibi durumlarda hesabı kurtarmak için en önemli güvenlik adımı olabiliyor.

Gmail hesabı açmak

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gmail hesap aç

Gmail nasıl açılır

Hotmail hesap açma sayfasına giriş yaptıysanız aşağıda yer alan “Hesabınız yok mu? Bir tane oluştur” yazısını tıklayınız. Açılan pencerede yer alan alanları doldurunuz. Gmail hesabında önerdiğimiz şekilde hesabı açmanız önerilir.

Hotmail hesabı açmak

Hotmail aç

hotmail hesabı oluşturma

Not: Bazı durumlarda yedek bir mail hesabı yazmadığınızda ya da cep telefonu numarası yazmadığınızda hesap açılmayabiliyor.


Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 01:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir