Exxen dil değiştirme sorunu altyazı dili değişmiyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Smart TV' de Exxen uygulamasında dizi izlerken altyazı dili yabancı olduğunda değiştirme seçeneğinin olmadığı şikayetlerde yazılmış. Exxen dil nasıl değiştirilir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Exxen dizileri izlerken altyazı dili İngilizçe veya Arapça olduğu ve dil değiştirme seçeneğinin olmadığını yazanlar oluyor. Burada emin değiliz ama belki bazı cihazlarda ekran genişliğine göre denk gelmeyen veya fark edilmeyen bir durumda olabilir. Bunun için ekranın yan yatırılarak kontrol edilmesinde fayda var. Artı PC kullanınız.

Artı kastedilen uygulama dili ise, profil ayarlarında işlem yapılabilir.

Çıkan problemlerin tümünde denenecek ilk adım TV elektrik fişini çıkarıp bekletmek oluyor. Uzun süreli çalışan işletim sistemli cihazlarda bu yaşanabiliyor. Hatta 4-5 kez karşılaştığımız durumlardan biri kapat açın çözmediği ama fişin çıkarılması işe yaradığı. Yani anlayacağınız sistemin tam kapatılması bu şekilde oluyor.

Exxen altyazı dil değiştirme

  • Film izlerken sağ üst köşede sohbet simgesine dokunarak dil değişikliğini yapabilirsiniz.
  • Televizyonda kullanım sorunu yaşayanlarında kullandığı sistem ve sürümle alakalı olabilir. (Birde ekran boyutu ile alakalı bir seçenek varsa biraz küçültüp kontrol edilebilir)
  • Uygulamadaki dil içinde profilde gerekli seçenek yer alıyor.

Exxen dil değiştirme sorunu altyazı dili değişmiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Exxen dil değişmiyor değiştiremiyorum

Yukarıdaki seçeneği göremeyenler ekran ayarlarını değiştirerek test etmelerini öneriyoruz. Duruma göre telefondan, tablet ve bilgisayardan kontrol edilmesini öneriyoruz. Bazen fişi çıkarıp takmak geçici bir çözüm sunabiliyor.

Uygulama tarafında çıkan hatalarda önceki versiyonlardan bir kaçının denenmesi işe yaradığını gördük. Burada da denenebilir. Belki uyum sorunu oluşabiliyordur. Tabi Smart TV yazılımınız çok eski değilse ve yüklü olan diğer uygulamalardan birinin sorun çıkarma durumu yoksa.

Geliştirici tarafından çıkarılan sürümlerde bazen zamanla eksik bir şeyler görülebiliyor. Bunun anlaşılması için kullanıcılardan gelen şikayetler yön veriyor. Olasılığı düşünerek önceki versiyonları kesinlikle denenmesini öneriyoruz.


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2021, 14:36

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.