Facebook hesabımı silemiyorum ne yapmalıyım

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook hesabımı silemiyorum ne yapmalıyım soruları eskiden çok fazla bize gelen yorumlar arasında yer alırdı. Şimdilerde pek umursanmıyor gibi duruyor. En azından eskisi kadar şikayetlerle karşılaşmıyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski bir Facebook hesabınızı silemiyorsanız, iletişim e-posta hesabına ulaşamıyorsanız ve şifre sıfırlama adımları da çözümsüz kalıyorsa o zaman işe yarar tüm bağlantılardan yararlanmanız gerekiyor.

Facebook’ un çok geniş kitleye ulaşması sonucu bazen büyük sorunlar oluşturabiliyor. Hesabınızda paylaştığınız fotoğrafları alıp üzerinde oynayarak farklı sonuçlar çıkarılmasına neden olabiliyorlar. Birde evlenmeden önce yapılan paylaşımlar evlendikten sonra sorun olabiliyor. Ya da daha önce tesettürlü değilken yapılan saçı açık paylaşımlar sonrasında kaldırmak için arayışlara dönüyor.

Facebook sayfamı silemiyorum sorunu! Çok sayıda bir kullanıcı bu sorunla karşılaşmakta. Ama uzun süre bu hesaplar kullanılmadığında doğal olarak şifre unutulabiliyor. Hatta e-posta adreslerini dahi unutabiliyorlar. İş böyle olunca hesap kapatmak için türlü taklalar atıyorlar. 

Kapatılamayan Facebook hesabını kapatmak

  1. Şifre sıfırlama sırasında sorulara cevap veremiyorsanız bunlara erişimim yokla atlayıp başka sorulara bakınız.
  2. Hesapta kullanılan mail adresine ulaşmaya çalışınız.
  3. Mail hesabının şifresini unuttuysanız şifre sıfırlamayı burada da deneyin.
  4. Hesap çalınmış gibi başvuru yapınız.
  5. Hesap açılırken doğru bilgilerle açıldıysa nüfus cüzdanının görüntüsünü gönderip başvuru yapınız.
  6. Facebook’ a sorun bildirimi için Bu facebook.com/help/contact/283958118330524 adresi kullanın.

Yakın zamanda 3 veya 4 tane hesabın kurtarılması ve kapatılması için işlem yapmışız diyebiliriz. Normalde baktığınızda bir cacık olmaz denilen durumlardan alıp bu hale getirdiğimiz hesaplar oluyor. Önemli olan sabırla açık kapıları zorlamak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İçeriğin sonunda önerdiğimiz sayfadaki bağlantıların çoğu konuya yardımcı olduğunu söyleyelim.

Facebook sayfamı kapatamıyorum çözümü

Burada da yine aynı işlemleri deneyeceksiniz. Açık olan bir Facebook hesabı üzerinden sorun bildirimi ya da sayfa şikayetinde bulununuz. Eğer hiç bir şekilde açık kapı bırakmadıysanız mahkeme yoluyla talepte bulununuz.

Hesabımı kapatamıyorum dediğiniz durumlarda önerimiz Facebook iletişim yazımızdaki bağlantılardan yararlanmanız. Artı ağın uygulamasından ve bilgisayardan şifreyi sıfırlamaya çalıştığınızda size ayrı seçenekler önerilebilir. Bunlardan da yararlanınız.

Uygulamadaki girip denemelerinden sonra yardım al gibi bir seçenekle karşılaşabilirsiniz. Buna dokunun ve size bir öneri sunuluyor mu diye bakınız. Bir ihtimal size iletişime geçmeniz için bir kanal açılabilir.

Yapılan başvurularda size şu zaman içerisinde dönüş yapılacaktır şeklinde yazanların yazdığı bilgilerin doğru olmadığını söyleyelim. Bizim verdiğimiz tarihler genelde bu zaman içerisinde dönüşler olabiliyor şeklindedir. Dönüşler olmadığında, her iletişimden sonra bir hafta ya da yakın bir zamanda bu başvurunun tekrarlanmasını öneririz.

Facebook hesabimi silemiyorum
Facebook hesabımı silemiyorum ne yapmalıyım

Ceza ve şüpheli durumlara dikkat

Hesap sahiplerinin bilmediği haller olabiliyor. Örnek ağın ceza verdiğinden dolayı işlem yapılması engellenmiş ve kişi bunu hesabının kapatıldığı olarak yorumlayabiliyor. Diğer bir durumda şüpheli görülen hareketlerden ötürü kısıtlamaya gidilen hesaplardaki yaptırımlar.

Bilgisayardan oturum açmaya çalışanların eğer profiline girebiliyorlarsa, içerisinde bir şeyi değiştirebiliyorlar mı kontrol etmelerini öneriyoruz. Değişmiyor ise bu iki durumdan biri ile alakalı olabilir. Değilse hemen ek oturum açmadaki diğer eklenmedik seçeneklerin açılıp onaylanmasını öneriyoruz.

Çok defa peş peşe yaptığınız denemelerden sonra bir süre ara verilmesi gerekir. Baktınız sınırlar çok zorlanmış, o zamanda 1 gün dolmasının beklenmesi daha sağlıklı görülecektir.

Uygulama veya sistem problemleri

Sistemle ya da uygulama tarafında yaşanan olumsuzluklardan dolayı yapılamayan işlemler olabiliyor. Örnek hesabınızı kapatmak için yapacağınız işlem işe yaramayabilir. Ya da kurtarmak istediğiniz hesaba ulaşamayabilirsiniz. Her zaman farklı cihazlardan ve bilgisayarlardan denenmesini öneriyoruz.

Yapılan güncellemelerin çıkardığı aksaklıklar dışında birde sistemin tarih seçeneğinin yanlış olmasından dolayı her seferinde hata alabiliyorsunuz. Bunların testinden sonra gerekli adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir