Facebook Something Went Wrong hatası ne demek?

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Facebook something went wrong, uygulama veya web sitesi üzerinden herhangi bir dosyayı açamaması halinde gösterdiği hata bildirimdir. Şu aralar pek İngilizce olarak bu şekilde uyarı çıkmamakta. Tabi sistem dil seçeneğine göre değişebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal uygulamaların standart haline gelmiş belli uyarı metinleri vardır. Bu problemde şu uyarıyı vereceğini belirten yapılandırma seçenekleri var. Bunların bazen sağını solunu değiştirerek tekrar karşımıza çıkardıkları oluyor. Network kısmında yaşananların dışında yazılım kısmında da zaman zaman yapılan iyileştirmeler beklenmedik arızaları çıkarabiliyor.

Yazı satırlarında yer verdiğimiz çözüm önerilerinin bir çok sorunda kullanılabileceğini şimdiden belirtelim.

Bu neden çıkıyor ve nasıl çözülür şeklinde araştırmalardan önce yaşananların neyle alakalı olduğunu anlamadan bir şeylerin yapılmamasını öneriyoruz.

Something Went Wrong neden çıkıyor

Sebebi nedir diye soracak olursak, genel olarak bu hatanın en yaygın olan sebebi cache adı verilen dosya kümesidir. Bu dosya kümesinin temizlenmesi için hesabınızı sıfırlamanıza ihtiyaç yoktur. Bu hata Android sistemlerinde daha yaygın görülmektedir. Az önce bahsettiğimiz cache dosya kümesi bilgisayarınızın veya kullandığınız telefonun internet tarayıcısının hafızasında bulunmaktadır. Tabi uygulamanın sisteminde bir arıza çıkmamışsa bunla alakalı olma ihtimali var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eğer telefonunuzun veya bilgisayarınızın hafızası dolu veya dolmaya yakın ise cache dosya kümesine daha fazla veri alamayacağından bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Bu hatanın farklı bir sebebi ise Facebook’un sunucularının güncelleme veya bakımda olması olabilir o yüzden herhangi bir müdahalede bulunmadan önce Facebook’un sunucularının durumunu araştırın. Bu araştırma için Downdetector adlı uygulamayı veya Downdetector.com web sitesini kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Ayrıca bağlantınızın yavaş, istikrarsız veya dengesiz olması da bu soruna yol açabilir.

Facebook Something Went Wrong hatası ne demek?

Facebook Something Went Wrong nasıl düzeltilir?

Something went wrong çözümü için öncelikle hatanın sebebini belirlemenizi tavsiye ederiz. Eğer hata Facebook sunucularından kaynaklanıyor ise biraz bekleyip açmaya çalıştığınız dosyayı tekrar açmanız işe yarayabilir. Ayrıca tarayıcınızda Facebook’un bulunduğu sekmeyi de yenileyebilirsiniz.

Yapabileceğiniz bir diğer müdahale ise tarayıcınızın Çerez ve Cache dosyalarını temizlemektir. Bu işlem çoğu tarayıcıda ayarlarınızın depolama kısmından ulaşabileceğiniz bir işlemdir. Burada tavsiye edeceğimiz işlemlerden biri ise hesabınızdan çıkıp tekrar log-in yapmanız olacaktır.

Eğer şifrenizi unuttuysanız her zaman ağın sunduğu şifremi unuttum hizmetini hem uygulamanın üzerinden hem de tarayıcı kullanılarak yapılması en sağlam yoldur. Ayrıca kullandığınız VPN etkisizleştirmenizi de tavsiye ederiz. Eğer tarayıcı eklentileri kullanıyorsanız bu eklentileri etki dışı bırakmanızı da tavsiye ederiz. Bu işlem çoğu tarayıcı da ayarların eklentiler kısmında mevcuttur.

Bağlantılarda olası ülke içi veya dış etkenlerinde araştırılması gerekebilir. Port dediğimiz arızalar eskiden çok sık yaşanırdı ama günümüzde pek sık duymuyoruz. Gelelim bağlantılarda yaşanan yavaşlık ve kısıtlamalara. Eğer bağlantınız hakikaten yavaş, istikrarsız veya dengesiz ise modeminizi yeniden başlatmanızı veya cihazınızın internet bağlantısını kesip, aynı cihazı tekrar internete bağlamanızı tavsiye ederiz.

Kullandığınız tarayıcı da bu hatanın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu hatayı önlemek için size Opera, Edge ve Google Chrome gibi popüler tarayıcıları gizli sekmelerinin kullanılmasını tavsiye ederiz. Bu tavsiyemizin sebebi ise çoğu web sitesi ve uygulamaların bu tarayıcılar için optimize edilmiş olması ve bu tarayıcıların web hizmetleri açısından en kapsamlı tarayıcılar olmasıdır.

Alınan hatalarda çözüm için genel adımlar

Deneyeceğimiz diğer genel önerilerimizi aşağıya sıralıyoruz. Bunların daha detaylısını belki daha önceki yazılarımızda yer vermiş olabiliriz.

  • Twitter ve Google üzerinden ufak bir araştırma yapınız. Sonrasında test adına farklı bölgede olan arkadaşlarınızla görüşüp aynı şekilde bir uyarı alıyorlar mı diye bilgi alınız.
  • Kullanılan mobil cihaz ve bilgisayarların tarih ayarının yanlış olmasından dolayı her zaman birden çok uyarı alınabilir.
  • Başka hesabınız varsa onla denemeniz daha sağlıklı olacaktır.
  • Mobil veya PC üzerinden tarayıcı ile kontrol ediniz. Gizli sekmeden de bakılması gerekiyor.
    • Tarayıcı geçmişini silinmesi ve duruma göre sıfırlanması çözüm getirebilir.
  • DNS sıkıntılı olabilir. Bir kaç adresi manuel girerek deneyiniz.
    • Tabi modeminizin fişini çıkarıp takmanız daha iyi olacak.
  • İnternet bağlantılarının testi açısından farklı yerle ve cihazlardan denenmesi şart.
    • Turkcell kullanıyorsanız birde Türk Telekomle ve farklı kablosuz ağlarla deneyiniz.
  • Uygulama versiyonundan kaynaklı durumlarda önceki sürümlerin denenmesi gerekebilir.
    • Kullanılan cihazların yazılımlarıyla uyumsuzluk gösterebilir.
    • Çıkarılan güncelleme sorunlu olabilir.
    • Kaldırın yeniden yükleyiniz.
    • Cihaz uygulamalarından “Facebook” yazan alana girip içerisindekilere dokunmanızı öneriyoruz. Verilerin kaldırılması gibi.
  • Hesabınıza ulaşabilirseniz ek giriş seçeneklerini aktif ediniz.
    • SMS ile giriş veya iki faktörlü özelliğin kullanılması.

Duruma göre destek talebini geliştiriciye gönderebilirsiniz.

Something Went Wrong neden çıkıyor

Çözüme ulaşmak adına yapılan yanlışlar

O an oluşan sorunun ne olduğunu tam bilmeden rastgele işlemler yapanlar oluyor. Çözüm olacağına farklı sorunlarında çıkmasına neden oluyorlar.

Uygulanın kullanıcıyı engelleyecek şeylerin yapılması. Ya da bir şeyi çok sık yapmaktan dolayı kısıtlamaya maruz kalınması. Eğer hesap şikayet edildiğinden bir ceza almışsa bazen kronik uyarılar burada da karşınıza çıkabiliyor.

Gelelim kullanılan yardımcı uygulamalara. Ağı kullanırken yanında bir yardımcı uygulama kullananlar olabiliyor. Bu da şüpheli veya hesaba zarar verici araçlar olabiliyor. Zararsız olanlarda dahi ters tepki gelebiliyor. Örnek VPN.

Bölgesel durumlarda ise çoğunlukla VPN ile test edilmesi gerekiyor. Lakin burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var. Bazen kullanımlarda sizi şüpheli olarak görerek bir kısıtlama getirebiliyor. Cihaza olabileceği gibi hesap içinde yapılabilir. Güvenliğinizin sağlanması adına yapıldığı ekrana gelen bir mesajla bildirilir. Böyle durumlarda ise hesabı kullanan kişinin siz olduğunuzu anlamaları adına doğrulama yöntemlerinden bir kaçı kullanılabilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak