Instagram Kodu Giriyorum Kabul Etmiyor Yanlış Diyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Instagram güvenlik kodunu giriyorum bağlantı hatası veriyor. Sonra kod yanlış diyor. Böyle bir şey zaman aşımında ve sık kod istemelerde ortaya çıkıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram doğrulama kodu geliyor ama giremiyorum şeklinde çok sayıda şikayetle karşılaşıyoruz. Uygulamada e-posta doğrulama kodu göndermiyor veya gönderdiği halde giremiyor olabilirsiniz. Bu tarz durumlar çok sık yaşanmasa da yaşanan bazı teknik aksaklıklar buna yol açabilmektedir. Çözümü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kod yanlış sorunu yaşayanların öncelikle dikkat etmeleri gereken bir kaç husus bulunuyor. Çok sık kod isteyenlerin belli zaman dilimlerinde engel yeme durumları ve bir başka durumda sistem sorunlarından dolayı o güne özel bir problemin olması. Bunların dışında aşağıdakileri incelemenizi öneriyoruz.

Instagram Kodu Giriyorum Kabul Etmiyor Yanlış Diyor Sorunu

Çok sık kod isteyenlerin ve farklı sebeplerle kısıtlanan hesaplarda işlem yapmadan hiç bir şeye dokunmadan bir gün kadar beklenmesini öneriyoruz.

Aşağıdakilere bakmadan önce bilgisayar kullanılarak hesabınıza giriniz ve ulaşırsanız ek giriş yöntemi ekleyiniz. Birde güvenilir olarak görülen cihazlardan erişime izin verilebilir. Erişilirse hesap türünün değiştirilmesi belki sistem hatasını çözebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Instagram kodu giriyorum kabul etmiyor yanlış diyor
Instagram kodu giriyorum kabul etmiyor

1. E-postanızı doğru yazın

Bazen e-posta adresini yanlış yazarsınız. Örneğin, “Gmail” yerine “gami” yazmak veya başka bir yanlış yazmak. Bu nedenle, e-posta adresinizi çok dikkatli yazdığınızdan emin olun. İlk kaydolduğunuzda e-posta adresinizi yanlış yazdıysanız, hesabınıza bağlı bir telefon numaranız veya bir Facebook hesabınız olmalıdır. Aksi takdirde devam edemezsiniz.

2. İstenmeyen e-posta listenizi kontrol edin

Bir e-posta almadığınız zaman spam’inizi kontrol etmek her zaman iyidir. Instagram doğrulama kodu e-posta spam listenize gönderilmiş olabilir. Ayrıca e-posta ayarlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Instagram’dan gelen e-postaları istemeden kaldırabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3. Birkaç saat bekleyin ve tekrar deneyin

Bazı kullanıcılar, birkaç saat bekledikten ve tekrar denedikten sonra hesaba erişebildiklerini bildirdi. Yani bunu da deneyebilirsiniz, ancak hala çözülmediyse sonraki çözümlere geçin.

4. Vpn kullanarak ip adresinizi değiştirin

Bazı IP adresleri Instagram tarafından kara listede olabilir. IP adresinizi değiştirmek için bir VPN kullanabilir veya başka bir bilgisayar kullanıp tekrar deneyebilirsiniz. 2-3 gün sonra da yapabilirsiniz.

5. Başka bir doğrulama modu deneyin

Hesabınızda oturum açarken Instagram doğrulama kodu girme ile alakalı sorun yaşıyorsanız, kullanabileceğiniz başka seçenekler de vardır. Devam etmek için, hesabınıza bağlı bir telefon numaranız veya bir Facebook hesabınız olmalıdır. Android cihazlarda Oturum açma Yardım’ı kullanabilir ve iOS cihazlarda şifrenizi unuttum seçeneğini kullanabilirsiniz. Instagram’a giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak başka bir seçenek daha var.

6. Instagram yardımını kullanarak iletişim kurun

Yukarıdaki tüm çözümleri denediyseniz ve yine de hesabınıza giremiyorsanız veya başka bir hesabınız varsa Instagram yardıma gidebilir ve Instagram’a giriş yapamıyorum için arama yapabilirsiniz. Konu orada belirtilebilir.

Instagram’a giriş yaptıktan sonra Instagram güvenlik kodu gönderilmesinden kurtulmak istiyorsanız, Instagram uygulamanızı açıp ayarlar, gizlilik ve güvenlik bölümüne gidip alt kısımları kapat seçeneğine dokunabilirsiniz.

Instagram kodu giriyorum kabul etmiyor yanlış diyor
Instagram kodu giriyorum kabul etmiyor yanlış diyor

Özet olarak yapılması gereken adımlar:

  • E-posta adresinizi doğru yazın.
  • Spam e-postalarınızı kontrol edin.
  • Birkaç saat bekleyip tekrar deneyin.
  • IP adresinizi değiştirin.
  • Başka bir doğrulama modu deneyin.
  • Özel pencereyi kullan.

Instagram Kod Sorunu İçin Ekstra Denemeler

Instagram’da kodu kabul etmeme sorunu, genellikle güvenlik önlemleri veya teknik sorunlar nedeniyle ortaya çıkabilir.

1. Doğru Kodun Girildiğinden Emin Olun:

  • Öncelikle, size gönderilen onay kodunu doğru bir şekilde girdiğinizden emin olun. Büyük-küçük harf, özel karakterler ve boşlukları doğru bir şekilde dikkate alın.

2. Telefonun Bağlantısını Kontrol Edin:

  • İnternet bağlantınızın sağlam olduğundan emin olun. Zayıf bir internet bağlantısı, kodun doğru bir şekilde gönderilmesini engelleyebilir.

3. Farklı Bir Tarayıcı veya Cihaz Kullanın:

  • Kodu kabul etme sorunu yaşıyorsanız, farklı bir tarayıcı veya cihaz kullanmayı deneyin. Bazen tarayıcı veya cihazınızda depolanan çerezler veya önbellekler soruna neden olabilir.

4. Telefonunuzun Saat ve Tarih Ayarlarını Kontrol Edin:

  • Telefonunuzun tarih ve saat ayarlarını kontrol edin ve doğru olduğundan emin olun. Yanlış tarih ve saat ayarları, kodun doğru bir şekilde kabul edilmesini engelleyebilir.

5. İki Adımlı Doğrulama Ayarlarını Kontrol Edin:

  • Eğer hesabınızda iki adımlı doğrulama etkinse, kodu girerken doğru adımları takip ettiğinizden emin olun. İki adımlı doğrulama, hesabınızın güvenliğini artırmak için önemlidir ancak bazen sorunlara yol açabilir.

Son olarak geliştirici ile iletişime geçmeye çalışınız. Duruma göre Facebook’ un formlarını kullanabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.