Instagram mail gelmiyor ya da geliyor ama açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Instagram mail geliyor ama açılmıyor sorunu göreceli olabiliyor. Örnek şifremi değiştireceğim talep gönderiyorum ama e-posta gelmiyor diyen olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram sitesi trend bir şekilde kullanılan bir sosyal medya platformlarından biridir. Bünyesine kattığı yepyeni özelliklerle çok fazla kullanıcı kitlesine sahip olmaktadır. Bundan dolayı kullanıcılarına çeşitli içerik ve özellikler sağlamamaktadır. Kod alma işlemleri genellikle e-posta üzerinden bazense telefon yoluyla gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı Instagram kullanıcıları hesabını oluşturduğu doğrulama amaçlı kullanılan adresleri aktif olarak kullanmalıdır.

Yukarıdakilere erişim yapılamadığında veya mail adresi kapatıldığı zamanda geliştirici tarafından gönderilen mail kullanıcılara ulaşmayacaktır. Ayrıca her ne kadar mail kullanıcıya ulaşsa da bazı sorunlar oluşabilmektedir. Genellikle ağ tarafından gönderilen mailin açılmaması sorunları yaşanabilmektedir. Bundan dolayı da internet üzerinde çok fazla araştırma yapılmaktadır. Gelen kurtarma ve kod mailini açılmadığından belki farklı adımlar denenebilir. Önemli olan oraya bir dönüş yapılması.

Instagram hesabıma mail gelmiyor

Geliştiricinin göndermiş olduğu mailin e-posta adresine düşmesi önem arz etmekte. Gelen bağlantı açılmadığı takdirde tekrardan mail gönderimi talep edilebilmektedir. Instagram maili açılmadığı zaman farklı bir cihaz üzerinden e-posta adresinize giriş sağladığınız takdirde gelen mail açılacaktır.

Biz bunla genellikle kod hesabıma gelmiyor şeklinde karşılaşıyoruz. Şifre sıfırlamak için gelen bağlantının nadir olsa da çalışmadığı görülebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mail neden gelmiyor sorularına genel başlıklarla cevap vermek istedik. Aşağıdakilere ek olarak genelde yaşanan bir aksaklık var mıdır diyerek araştırmak gerektiğini de paylaşalım.

  • Kullanılan hesapta yeterli boş alana sahip olunmaması,
  • Gereksiz dediğimiz spam alana düşmesi,
  • Hesabı açarken ek doğrulama için kullanılan adresin yanlış yazılması,
  • Hesapla alakalı bir yaptırım veya sorun yaşanıyor olması,
  • Kullanılan uygulama veya cihaz kaynaklı yaşanıyor olması,
  • Aşırı gönderilen taleplerden dolayı bir kısıtlamanın uygulanması,

Şeklinde devam eden bir çok sebep olabiliyor. Çözüm kısmında yapacaklarınızdan biri çok işinize yarayabilir.

Talep veya isteklerde beklemek gerekebilir

Yapılacak adımları sırasıyla deneyerek duruma göre iki hizmet sağlayıcısına da destek talebi gönderebilirsiniz.

Sosyal ağ kullanıcılarının hesaplarını güvenli bir şekilde kullanabilmek için iki faktörlü koruma özelliğine başvurmaktadır. Her ne kadar sosyal medya sitesi kullanıcılarına çeşitli özellikler sunsa da bazen şikayetler veya şüpheli durumlarda bu özellikler kısıtlanabiliyor. Bu özellikler içerisinde en dikkat çekeni ise kullanıcıların güvenli bir şekilde eğlenceli vakitler geçirebilmesi için sunmuş olduğu iki faktörlü koruma özelliğidir. Bu özellik sayesinde başka bir cihaz üzerinden Instagram hesabı için giriş yapılmaya çalışıldığında Instagram profili sahibine doğrulama kodu gitmektedir. Bu kod olmadan Instagram hesabı giriş işlemi gerçekleşmemektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ancak bazı durumlarda İnstagram doğrulama kodu gelmemektedir. Bundan dolayı da Instagram kullanıcıları tedirgin olabilmektedir. Eğer doğrulama kodu telefon numarası veya e-posta adresine gelmiyorsa hesap oluştururken verilen bilgilerin doğru verilmemiş olmasından kaynaklı olabilmektedir. Ayrıca birden fazla doğrulama kodu talep edildiği takdirde kot geç gelebilmektedir.

Herhangi bir talep gönderildiği zaman bir süre beklenmelidir. Bir süre geçtikten sonra tekrardan Yeni kod talep edilmelidir. Böylelikle Instagram hesabına giriş sağlanabilecektir. Ayrıca doğrulama kodu gelmediği takdirde Instagram sorun bildir kısmından yardım talep edilebilmektedir. Instagram uygulaması kullanıcılarının hesaplarını güvence altına almasını sağlamaktadır.

Instagram mail gelmiyor ya da geliyor ama açılmıyor

E-posta açılmıyor veya gelmiyor çözümü

Başkalarının da buna benzer bir durumla bu aralar karşılaşıyor mu diye araştırılması gerekiyor. Belki yurt içinde veya dışında yaşanan bir arızayla alakalı olma olasılığı var.

  • Gereksiz bölüme bakınız ve duruma göre yer olsa dahi önemsiz maillerin silinmesini öneriyoruz.
    • Sistem ve hesaplarda yaşanan bazı durumlarda bu öneri iş görebiliyor.
  • Farklı internet ve sistemlerden deneyiniz.
    • Uygulamaya gelmiyor ama tarayıcı üzerinden kontrol ettiğinizde belki bağlantıya ulaşabilirsiniz.
  • Giriş ekranı ve sıfırlama işelmini yanı sekmeden yapınız. Biz bunu uzun yıllar önce deniyorduk ve çoğunlukla işe yarıyordu.
    • Hotmail kullanıcılarının mail hesabını açıp ve sonra aynı sekmeden ilgili sosyal medya için şifre sıfırlamayı başlatıyoruz.
    • İşlem sırasında açık olan mail algılanıyor ve direk bağlantı ile işlemler gerçekleşiyordu.
  • Farklı bir mail sağlayıcı üzerinden yönetimle ulaşmak.
    • Örnek sorunlu hesap Hotmail ya da Yahoo ise yapacağınız Gmail hesabınız varsa bu hesabınıza sorunlu olan mail adresini bağlamak olacak. Böylece gelen maillere Gmail üzerinden bakabileceksiniz. Yani e-posta tarafında bir aksaklık varsa bu yöntemle ortadan kaldırılmış olacak.
    • Bağlama işlemini Gmail’ de “Çark” olan simgeye gireceksiniz ve oradan “Tüm ayarları görütüleyin” ile devam edilecek.
    • Açılacak yerde “Hesaplar içe aktarma” işlemleri alanından geri kalan adımları uygulamanız yeterli olacak. Bununla alakalı bir haberimizi yazı sonunda öneriler alanında bulacaksınız.
  • Tarayıcı ile alakalı durumlar.
    • Bağlantı geliyor ama açılmıyorsa o zaman bağlantıyı kopyalayıp gizli sekmeye yapıştırarak deneyin.
    • Başka bir tarayıcıyla denenmesi iyi olabilir.
  • Sistem tarafında yaşanan durumlar.
    • Bu güne özel bir şeyler var mıdır diyerek araştırdınız ve varsa beklemeniz daha sağlıklı olacaktır.
    • Çok sık talep gönderilen hesaplarda belli bir süreliğine işlem engeli uygulanabilir.
    • Ceza alınmışsa bağlantı ilgili yasaklama süresinin dolmasına kadar gönderilmez.
    • Hesabın ayarlarından bildirimleri kapattıysanız gelmeyebilir. 

Daha önce güvenilir olarak algılanan sistemlerden direk girişlere izin verilebilir. Bilgisayardan denediğinizde eğer ulaşırsanız ek giriş yöntemlerini ekleyebilirsiniz. Duruma göre bildirimde bulunabilirsiniz. 

E-posta açılmıyor veya gelmiyor çözümü

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.