Netflix bu içerik şu anda oynatılamıyor hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Netflix bu içerik şu anda oynatılamıyor hatası çıktığında farklı dizi veya film seçimi öneriliyor. Lakin çözüm olarak yer alan sayfaya baktığımızda yetersiz kalıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix içerik oynatılamıyor, yardım sayfasına göre depolanan verilerin yenilenmesi için cihazın yeniden başlatılması öneriliyor. Duruma göre cihaz üretici temsilcisi ile görüşülmesi de yer alıyor. Bizim yaptığımız incelemeye göre uygulamanın, cihazın uzun süre açık kalması ve internet erişiminde anlık sorunlardan dolayı çıkabildiğini düşünüyoruz.

Alınan hata kodu tvq-pb-101 (5.2.5) olarka yer alıyor. Bu parantez içerisindeki sayılar sanırız uygulamanın versiyonunu gösteriyor. Yani ilerleyen bir zamanda karşınıza çıkarsa versiyon farklı olacaktır. Ama yapılacak işlemlerin yöntemi aynı olacaktır.

Netflix içerik oynatılamıyor çözümü

Kullanılan Smart TV, Blu-ray oynatıcısı veya Android TV Box ise fişin çıkarılıp bir süre bekletilip takılmasını öneriyoruz. Devam eden arızalarda aşağıdaki sıralamanın takip edilmesi gerekiyor.

İşletim sisteminde bir yönetim panali varsa uygulamalar alanına girip Netflix’ e dokunup ve içerisindeki seçeneklerin çalıştırılmasını öneriyoruz. Önbelleğin ve verilerin temizliğinin işe yarayacağını düşünmekteyiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Diğer bir önerimiz güncel sürüme sahip değilseniz bulup güncelleyin. Güncelse o zaman önceki versiyondan birini kurup onla test ediniz. Bazen cihazların sistemleri ile çıkarılan versiyonlar uyum göstermeyebiliyor.

Yukarıdakilerin denenmesinden sonra bir ihtimal fabrika ayarına çevrilmesi gerekebilir. Ya da cihaza yazılım atılması veya güncellenmesi şart diyebiliriz. Tabi bunlar olasılıkla ifade edildiğinden denenerek çözüme ulaşılacak.

Netflix bu içerik şu anda oynatılamıyor hatası

  • Bir çok problemlerde ve uyumsuzluk olanlarda önceki bir kaç versiyonun denenmesini öneriyoruz. 
  • İnternet değişikliği için alternatif bağlantılardan yararlanınız. Örnek telefonun internetinden yararlanılabilir.
  • Farklı cihazdan hesabınızı kontrol ediniz. 
  • Tarayıcı üzerinden hesabın oturumunu açınız.

Genel olarak başkaları aynı uyarı ile karşılaşması mümkün. Üyeliği olan tanıdığınız birileri varsa sormanızı öneriyoruz. Belki uygulamanın, belki televizyonun, verilerinin kaldırılması ve ayarlarının değiştirilmesi de gerekebilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2021, 03:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.