Site yenilenen içerik tekrarı trafik düşüşü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

İçerik tekrarları Google' un aramalarında sıra kayıplarına neden olacaktır. Aynı zamanda site otoritesini etkileyeceğinden ya bir anda ya yavaş yavaş çöküş olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yinelenen içerik, internette birden fazla yere veya sayfa adresine yerleştirilen içeriktir. En az iki sitenin içeriği aynı olduğunda, bir arama motorunun hangi sitenin Google arama terimleri açısından alakalı olduğuna karar vermesi zordur.

Bildiğiniz gibi son Google algoritmalarına göre sitelerine diğer sitelere benzer içerikler koyan siteler cezalandırılacak. Yinelenen içeriği doğru bir şekilde tanımlamak için, bir arama motoru dizine eklenme tarihini inceler ve daha önce dizine eklenen her birine başvurur.

Kendini tekrar eden içerikler zamanla sıralamada birbirini aşağı çeker. Burada en sağlıksız olanı sağlam olanını 301 yöntemi ile yönlendiriniz. Hatta içerik işe yarıyorsa birleştirebilirsiniz.

Yinelenen içerik kullanmayın

Yinelenen ve orijinal olmayan içerik, site alanınızın güvenilirliğine ve sıralamasına ciddi şekilde zarar verebilir. Sitenizin içerik bölümü için tembel bir yazar alırsanız, özgün içerik üretmek yerine, diğer sitelerin içeriklerini kopyalayıp web sitenizin ilgili bölümlerine yerleştirir. Bu da, Google’un size ceza olarak hızlı bir şekilde kara listeye alması anlamına geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sitenizde yinelenen içerik söz konusu olduğunda Google’un biraz karışır. Yani site dizininin geçmişine bakar, özgün olmayan yazılar ile karşılaştığı takdirde kalite skorunuzu düşürür. Bu durum sizin ve web siteniz için hiç de iyi bir şey değildir.

  • Sitenizde gereksiz olan sayfaları kaldırın.
  • Çoklu konuları birleştiriniz. Örnek benzer 3 tane konu var ve en sağlamı hangisiyse ona yönlendiriniz.
  • Sayfaları boş gereksiz metinlerle doldurmadan bilgilendirici içerik üretiniz.

İçeriğiniz için Google’ a dijital imza tanıtın

Sitenizde bulunan içerikler için yazarların tümüne özel bir dijital imza oluşturun. Kullanıldığı her yerde yinelenen içeriği hızlı bir şekilde fark eder ve oluşturulan içeriklerin kopya olduğunu bilirsiniz. Bu işlem yazılar yayınlanmadan anında müdahale etme imkanı verir.

Bu küçük ama etkili yöntem ile sitenizde yazan veya içerik satan emek hırsızlarına karşı önlem alabilir ve gerekli mercilere dahi bildirebilirsiniz.

Site yenilenen içerik tekrarı trafik düşüşü

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak