Telegram görüntülü arama görüntü gitmiyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Telegram karşı tarafa görüntü gitmiyor sorunu dendiğinde aklımıza gelen ya o an yaşanan bir aksaklıktan ya da cihazdan alakalı olduğu geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telegram uygulamamızda görüntülü aramanın gerçekleşmesi için öncellikle kullanılan cihazda uygulamanın güncelleştirilmiş olması gerekiyor. Cihazda güncelleştirmeleri tamamladıktan sonra uygulamanın sol tarafından açacağınız ayarlar sekmesine giriniz. Ayarların içinde “Deneysel Özellik” kısmına tıklayınız. Bu aşamaları yapmak cihazınızdaki görüntülü arama özelliğini aktif hale getirecektir. Aynı adımların konuşulmak istenilen kişi tarafından yapıldığından da emin olunuz. 

Gerekli güncelleştirmeleri yapıp ayarları aktif hale getirdikten sonra konuşmak istenilen kişinin sohbet ekranına girilmelidir. Sohbet ekranında sağ üst kısımda üst üste üç nokta yer almaktadır. Bu üç noktaya tıkladıktan sonra gelen “Görüntülü Ara” seçeneğine tıklanmalıdır.

Aşağıdakilerin denenmesinden sonra hesabınızdaki profil ekranında bir şeylerin değiştirilmesi ve işlemlerin kayıt edilmeme durumunda sorun bildiriminde bulununuz.

Görüntülü aramada görüntü gitmiyor

Konuşmanın başlamasından sonra telegram görüntülü arama görüntü gitmiyor hatası alınıyor ise arama ekranındaki özelliklerden kaynaklanıyor olabilir. Bunun için özelliklerin ne anlama geldiği bilinmelidir. Ekranın en alt kısmında 4 simge yer almaktadır. Bu simgelerden ilki “Çevir” simgesidir. Bu simge ile görüntü yapılan ekran değiştirilebilir. Bu simgelerden ikinci ise “Görüntü Kpt” simgesidir. Eğer bu simge beyaz renkteyse görüntünüzü paylaşmıyorsunuz demektir. Bu simgenin şeffaf renkte olmasına özen gösteriniz. Aynı şekilde eğer konuşulan kişide de bu simge beyaz renkteyse karşı tarafın görüntüsü size gelmeyecektir. Karşı tarafında bu simgenin şeffaf gözüktüğünden emin olması gerekmektedir. Üçüncü simge “Sessize Al” simgesidir. Bu simge beyaz renkte ise kendi sesinizin karşı tarafa duyulmasını engelleyebilirsiniz. Şeffaf renkte ise sesinizi karşı tarafa duyurabilirsiniz. Son simge ise kırmızı renkte olup görüntüyü bitirmek için kullanılır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapılan değişimlerden sonra çıkan aksaklıklar sonucunda eski sürümle devam edilmesi çözüm sunabilir. Artı telefonun erişim izinlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Yüklü olan koruma uygulaması varsa durdurulup test etmenizi öneriyoruz.

Tüm adımlar doğru olmasına rağmen görüntü gözükmüyor

Bu durumda internet bağlantılarında sıkıntı yaşanıyor olabilir. Kullanılan Wifi bağlantısında sıkıntı olması olasılığı yüksektir. Hücresel bağlantı kullanılıyor ise bu durumda sinyal zayıf kalmış bağlantıyı zorluyor olabilir. Sinyali kuvvetli olan bir bağlantıyı bulmaya çalışınız ve belki dns tanımlaması yapmanız gerekebilir. 

  • Uygulamanın güncel olduğundan ve cihazın desteklediğinden emin olunuz.
  • Yayına alınan uyumsuzluk gösteriyorsa önceki Telegram versiyonlarından birini kullanınız.
  • Telefonda her ne kadar yer varmış gibi görünse de yeteri kadar sistem ihtiyacını karşılamayabilir.
  • Karşı ile alaklı olup olmadığının anlaşılması için bir kaç kişiyle daha test edin.
  • Bağlantının test edilmesi adına hem mobil hem kablosuz internetin değiştirilerek denenmesi şart.
  • Varsa başka hesap ve telefondan deneyelim. Cihaz aç kapat yapılabilir.

Bunların daha önce farklı ağlarda kullanıldığını belirtelim ve cihaz donanımda arıza yoksa fabrika ayarına döndürülerek zahmetli bir yola girebilirsiniz.

Telegram görüntülü arama görüntü gitmiyor


Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 16:03

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak