Telegram kanalım aramalarda çıkmıyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Çok sık duymadığımız ama şikayet olarak yazanların olduğu Telegram kanalım aramalarda çıkmıyor sorunu çoğunlukla ceza alan hesaplarda yaşanabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kanalım aramalarda çıkmıyor, Telegram tarafından yaptırım kararı alınan hesaplarda kısmi olarak kısıtlama uygulanmasından kaynaklı geçici bir yasaklama denilebilir. Tabi hesaba ulaşılabiliyor ve paylaşımlarda bulunabiliyorsanız aklımıza ya kısıtlama ya da kullanıcının yapması gereken bir şey olduğu gelmekte. Diğer olası düşündüğümüz nedenlerden yine aklımıza gelenleri ekliyoruz.

Telegram uygulaması son zamanlardan kendinden sık sık söz ettiren bir mesajlaşma / chat uygulamasıdır. Bu servis sayesinde insanlar kendi aralarında mesajlaşabilmekte ya da ses kaydı gönderebilmektedir. Bunun yanı sıra mesaj bölümünden bireyler video çekilebilmekte ya da önceden çekilmiş bir görüntü paylaşılabilmektedir. Bu tarz avantajlı özelliklerden yararlanmak isteyen pek çok insan kendilerine hemen bir kanal açmaktadır. Bu kanal sayesinde bazen sizin için avantajlı bir hale çevirebiliyorsunuz. Bir hesap ve kanal açmanın bazı püf noktaları vardır. Bu noktalardan ilki Telegram’ın kendi adınıza olan telefon numarası ile kaydedilmesidir. Başkasının telefon numarası ile bir hesap açmak ilerde size sorun açacaktır. Açılan kanalların bazı zamanlarda arama kısmında görüntülenememektedir. Bu da Telegram kanalım aramalarda çıkmıyor diyen insanları beraberinde getirmektedir.

Herhangi bir Telegram hesabının yapılan aramalarda görüntülenememesi mümkündür. Bu tarzda sorunlarda bazen kişilerin telefonlarında yüklü olan uygulamaların güncel versiyon olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kişiler aramalarında hesaplarını bulamıyor iseler Telegram kanalının güncellenmesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan tüm güncellemeler sağlandıktan sonra sıkıntı hala devam ediyor ise Telegram uygulamasının silinip tekrar yüklenmesi tavsiye edilmektedir. Silinip tekrar yüklenen işlemlerde problemin aşıldığı zamanlar olabiliyor. Bu işlem kanalınızın aramalar sırasında görünür kılınabilmesini sağlamaktadır. 

Kanal aramalarda nasıl yer alır nasıl çözülür?

Telegram uygulaması pratik mesajlaşma hizmeti sunan bir uygulamadır. Bu uygulama ile insanlar birbirleri ile hızlı ve güvenilir şekilde mesajlaşabilmektedir. Telegram kanalının açılabilmesi bazı temel adımlar sayesinde gerçekleşmektedir. Öncelikle telefona Telegram uygulamasının son versiyonu başarılı şekilde yüklenmeli ve ardından giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Giriş işleminin yapılabilmesi için kişinin önceden bir hesap oluşturması gerekmektedir. Bu hesap ile uygulamaya rahat bir şekilde giriş yapılabilmektedir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Genel ya da benzeri o güne özel bir arıza var mıdır diye araştırmanızı öneriyoruz.
  2. Kullandığınız cihazın yeniden başlatılması ve tarih ayarının doğruluğuna bakınız.
  3. Güncel bir versiyonun çıktıktan sonra yaşanan problemlerde öncekilerden birine geri dönüş çözüm sağlayabiliyor.
  4. Varsa başka hesapla ve telefondan deneyiniz. Artı internetle.
  5. Telefondan kaynaklıdır diye düşünüyorsanız veya test edildiyse yeteri kadar boş alanın olduğundan ve ayarlardaki uygulamalar başlığına girip Telegram içerisinde yer alan seçenekleri kullanın. Örnek güncelleme kaldırma ve verilerin temizlenmesi gibi.

 Ceza alacak davranışlar sergilemişseniz veya şikayet yapılmışsa profilinizdeki bir şeyleri değiştirdiğinizde işlem gerçekleşmezse bundan kaynaklı olduğunu anlarsınız. Kısmi şekilde özelliklerin kısıtlanmıi olduğunu görürsünüz. Haksızlık yapıldığını düşünenler talep göndermeyi yapabilir.

Telegram kanalım aramalarda çıkmıyor


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2021, 13:12

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.