TikTok kredi kartımdan para çekmiş

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

TikTok birisi iznim olmadan kredi kartımdan para çekmiş şikayetinde yapılacaklar diğerlerinde olduğu gibi aynı olacaktır. Tabi kullanan ailenizden biri değilse.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok kredi kartımdan para çekmiş sorunu, çoğunlukla aileden birinin veya kart sahibinin kendisinden alakalı yapılan işlemle çekim işlemi yapılmakta. Yanlışlıkla çekim işlemi yapılabiliyor ve geri iadesi için talep gönderilerek bir ihtimal belki iadesi olur umudu ortaya çıkıyor. Tabi çocuğunuz veya kardeşiniz kartınızı kullanmamışsa belki bilgileriniz izinsiz başkaları tarafından kullanılmış olabilir.

Sosyal medya, özellikle son yıllarda akıllı telefon kullanıcısı olan neredeyse herkesin kullandığı bir mecra. Tiktok da bu sosyal medya sitelerinden bir tanesi. Özellikle gençler arasında kullanımı yaygınlaşan bu site ve uygulamasında insanlar çeşitli eğlenceli efektlerle videolar çekip arkaya müzik veya ses ekleyip bunları takipçi ve yakınlarıyla paylaşabiliyorlar. Uygulamanın canlı kısmında ise 16 yaşından büyük kullanıcılar canlı yayın yapabiliyor, diğer kullanıcılar buna katılabilirken 18 yaş ve üstü kullanıcılar ücret karşılığı aldıkları hediyeleri gönderebiliyor. Tabii durum böyleyken kötüye kullanım da artabiliyor. Bu yazımızda uygulamanın kredi kartınızdan izniniz dışı para çekmesi durumunda ne yapmanız gerektiğine değineceğiz.

Kartınızı kapattırın

İlk yapacağınız iş bankanızı aramak olmalı. Telefonunuzun virüs kapması gibi durumlarda üçüncü şahıslar kredi kartı gibi özel bilgilerinize ulaşıp sizin adınıza harcama yapmış olabilir. Görevlilere ulaşıp kartınızı harcamalara kapattıktan sonra harcamayı sizin yapmadığınıza ve iptalini istediğinize dair bankanıza faks çekmelisiniz. Böylece harcamanın nereden ve kim tarafından yapıldığına ulaşılıp paranız iade edilebilir. Ayrıca telefonunuzu veya uygulamayı bilgisayarınızdan kullanıyorsanız bilgisayarınızı tamamen sıfırlamanız, sorun eğer telefonunuza bulaşmış bir virüsten kaynaklı ise ileride tekrar etmesini engellemenizi sağlar. 

Para iadesi için uygulamadaki rapor et kullanılmasını öneriyoruz. Şöyle yapılacak:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Ayarlardan “Destek” başlığı altındaki bildirim seçeneğini kullanın.
  • Açılacak alanda en altan üçüncü yani ödemenin geçtiği seçeneğe girin.
  • Ödeme olan son seçenekle işlemi başlatın.
  • Ek adliye’ ye şikayet dilekçenizi sunun.

TikTok kredi kartımdan para çekmiş

TikTok kredi kartımdan para çekmişler

Uygulama görevlilerine ulaşın

Tiktok kredi kartımdan para çekmiş şikayetinizi, banka hesaplarınızı ve bilgisayar ve telefonunuzu güvenli hale getirdiğinizden emin olduktan sonra lütfen uygulama geliştiricileri ve görevlilerine ulaştırın. Bu sayede bu sorunun yaşanma sıklığına bağlı olarak yapılmış olan muhtemel bir saldırıya karşı görevlileri uyarabilir, bu duruma karşı alınacak bir önlem konusunda onlara yardımcı olabilirsiniz. Eğer uygulamadan kaynaklı bir güvenlik açığı veya izinsiz bir para çekme söz konusu ise görevlilerden teyit isteyebilir, paranız uygulama tarafından çekildi ise iadenizi alabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2021, 21:05

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.