Twitter üzgünüz beklenmedik bir şeyler ters gitti

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Twitter üzgünüz beklenmedik bir şeyler ters gitti hatası nasıl çözülür yazımızla önemli bilgiler ileteceğiz. Az yaşanan aksaklıklardan biri ve genelde oluşmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Beklenmedik bir şeyler ters gitti, Twitter uygulamasının veya internet sitesinin geçici bir sorun yaşadığını bizlere iletebilir. Bu sorunlar hesabınıza giriş yaparken, Twitter da arama yaparken veya dosya açmaya çalışırken ortaya çıkabilir. Bu sorun ağın kendi sunucularından veya kullanıcıdan kaynaklanabilir. Çözümünde Android kullanıcılarının farklı ve iOS içinde ayrı şeyler yapılması gerekebilir. Bu çoğunlukla genelde olmayan durumlarda yapılacaklarda farklılık yaşanır.

Twitter ters gitti hatası neden ortaya çıkar?

Tahmini ortaya çıkma sebebi birkaç farklı sebeple izah edilebilir. Tabi bunlarında kendi içerisinde ayrı nedenleri olabilir. Bu sebeplerden biri Twitter sunucularında düzenli olarak yapılan bakım olabilir. Bu yüzden herhangi bir çözüm arayışında veya müdahalede bulunmadan önce sunucuların durumunu kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Yukarıdaki tip kontroller için Downdetector adlı web sitesini kullanmanızı tavsiye ederiz. Sunucu bakımı ve sunucu ile ilgili arka plan sorunları genellikle 1 veya 2 gün içerisinde çözülebilir sorunlardır ve Twitter ekibi bu sorunları hızlı bir şekilde bertaraf etmektedir. Ama eğer sorun kullanıcıdan kaynaklanıyorsa sizin müdahale etmeniz gerekebilir.

Bu aksaklığın birden fazla sebeple ortaya çıkmaktadır. Bu sebeplerden biri yavaş bağlantı olabilir. Ayrıca dolu veya dolmaya yakın hafıza, kullandığınız tarayıcı ve tarayıcınızın güncellik durumu olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter üzgünüz bir şeyler ters gitti nasıl çözülür

Twitter üzgünüz bir şeyler ters gitti nasıl çözülür?

Birden fazla yol mevcuttur ama ilk önce sorunun sebebini tespit etmeniz uygun olacaktır. Eğer sorununuz yavaş bir bağlantıdan kaynaklanıyorsa bunu telefon veya bilgisayarınızın ekranında bulunan bağlantı göstergesinden anlayabilirsiniz. Eğer bağlantınız düşük ise modeminizi veya mobil verinizi kapatıp tekrar açmanız işe yarayacaktır. Bazen bu sorun sadece Twitter’ın açık olduğu sekmeyi yenileyerek de çözülebilir.

Eğer sorununuz tarayıcınız ile ilgili ise farklı bir tarayıcı ile aynı işlemi tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Genel olarak tavsiye ettiğimiz tarayıcılar Google Chrome, Firefox ve Opera’dır. Çünkü çoğu web hizmeti bu tarayıcılar için optimize edilmektedir. Bir başka çözüm ise tarayıcınızı güncellemeniz olacaktır. Eğer güncel bir tarayıcı ile aynı sorunları yaşıyorsanız tarayıcınızın çerez ve cache dosyalarını temizlemenizi tavsiye ederiz. Bu işlem çoğu tarayıcıda ayarların depolama kısmında erişilebilirdir. Telefonda da aynı işlemi uygulama ayarlarından Twitter uygulamasının cache ve verilerini temizleyerek yapabilirsiniz.

  1. İnternette sebebi yazmıyorsa, başkalarında çıkıyor mu diyerek farklı bölgelerde yaşayan arkadaşlarınıza sorunuz.
  2. Uygulama dışında tarayıcından kesinlikle denenmesi gerekiyor. Birde gizli sekmenin kullanılması daha sağlıklı olacak.
  3. Daha önce hesabınıza girerken kullanmadığınız cihaz ve internet bağlantısını kullanarak hesabınıza girmeye çalışınız.
    1. Şüpheli görülerek kullanılan her şeye engel gelmiş olma durumu için.
  4. Şifrenizi değiştirerek deneyiniz.
  5. VPN kullanılabilir.
    1. Lakin dikkat ediniz şüpheli olarak algılanmayınız.
  6. Çok fazla herhangi bir şeyi denediyseniz bundan dolayı belki kullanılacak bazı alanlara kısıtlama getirilmiş olabilir.
    1. Peş peşe çok fazla takip yapılması dahi buna sebep olabilir.
    2. Belli bir saate kadar hiç bir şeye dokunmadan bekleyiniz. Yine aynı olursa bu sefer üzerinden bir gün geçmesi gerekebilir.
  7. Kullanılan sürümden alakalı olma olasılığı var.
    1. Güncelleme sonrasında böyle durumlar çıkabilir. Öncekine dönmeniz belki yeterli olabilir.
    2. Bir şeylerle uyumsuzluk yaşatabilir. Kurulu olan başka benzeri uygulamalar yapabilir.

Twitter üzgünüz beklenmedik bir şeyler ters gitti

Yukarıdakiler denendi ve hala bir şeyler ters gitti diyor

Hala bu yazıyor ise ve 24 saati doldurmanıza rağmen kendi kendine ortadan kalkmamışsa, ya bir şeylerin yanlış yapılmasından dolayı veyahut şikayet / topluluk kuralları nedeniyle belli süreliğine yasaklama cezası uygulanmış olabilir.

Bazen tarayıcı kullanılarak hesabın ayarlarına ulaşılabilir. Böyle durum çıkıyorsa eğer, profilinizden bir kaç şeyi değiştirmeye çalışınız. Numara ekleme veya hakkında yazılacak alana bir kaç kelime ekleyerek kaydetmeye çalışınız. Yapılamadı gibi hatalar ekran geliyorsa, sistemden alakalı olma durumu veya cezadan kaynaklı diyebiliriz.

Son olarak geliştiriciye bir talep göndererek yardım istemenizi öneriyoruz.


Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2021, 04:07

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir