Yanlışlıkla Reels profil ızgarasını kaldırdım nasıl eklenir

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Kaldırılan Reels profil ızgarası nasıl eklenir sorunuza cevaben aşağıdaki önerilerimizi yazdık. Silinen ızgarayı geri getirme işleminin de çok basit olduğunu ekleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yanlışlıkla Reels profil ızgarasını kaldırdım nasıl eklenir, ifadesi ile ilgili kısa açıklamalar yapacağımız bu yazımızda aynı zamanda yeni instagram kullanıcılarına da minik uyarılarda bulunuyor olacağız. Instagram kendi kendine sizin sayfanızla ilgili işlem yapabilen bir platform değil ya da böyle bir sürümü mevcut değil. Eğer profil ızgarasını kaldırdıysanız bilin ki ya siz ya da hesabınıza erişim sağlayan birileri yanlışlıkla ya da bilerek bazı problemlere sebep oldunuz, oldular.

Aşağıdakileri incelemeden önce şu an yaşananlar belki sistem problemi olarak açıklanabilir. Anlaşılması adına Google üzerinden ve Twitter paylaşımlarına göz atınız. Çoğunlukla buradan başkalarının sorun paylaşımlarını görürsünüz.

Reels ve profil ızgarası

Geliştiricisi tarafından 2018 yılında hayatımıza eklenen bir özelliktir Reels. Bu özellik ile ağın üyeleri kısa videolar çekerek paylaşabiliyorlar. Kısa videolar zaten paylaşılıyordu, diyebilirsiniz. Doğru profil ızgaranızda yani kişisel instagram sayfanızın paylaşımlarınızı görebildiğiniz bölümünde en başından beri zaten kısa videolar paylaşabiliyorduk ancak Reels videolarınız İnstagramın keşfet bölümünde de eğer siz isterseniz görüntülenebiliyor.

Bu durum paylaşımınızı daha fazla kişiye ulaştırıyor ve takipçi sayınızın artmasını sağlıyor. Eskiden IGTV videoları keşfet bölümünde paylaşılabiliyorken şimdi çok daha kısa içeriklerle hazırlanabilen Reels paylaşımlarınız da keşfette yer buluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Reels profil ızgarasını kaldırdım

Reels kendi kendine profil ızgarası silindi veya kaldırıldı diyenlere cevaben pek mümkün olmayabiliyor. Tabi sistemde arıza çıkmışsa sadece burada sorun çıkmaz. Farklı alanlarında çalışmadığını görürsünüz. Izgara terk edemez, bunu ya şikayet olduğu için instagram yapar yani videonuzu engeller ya da siz işlem yaparken bilerek veya yanlışlıkla silebilirsiniz. En kötü ihtimal ise hesabınızın ele geçirilmiş olmasıdır ki böyle bir durumda sizden habersiz profil ızgarasını değiştiren biri var demektir. Böyle bir ihtimalden şüphe duyanların hemen şifrelerini değiştirmesini öneririz.

Bu bir ihtimal ama kaldıranlar silinenlerden belli bir zaman içerisinde geri alabiliyor. Tabi oranın boşaltılmaması gerekiyor.

Yanlışlıkla Reels profil ızgarasını kaldırdım nasıl eklenir

Reels’ i kaldırdım, nasıl eklenir, diye düşünüyorsanız eskiden olsa geçmiş olsun, der geçerdik. Tüm beğenileriniz ve yapılan yorumlar silinmiş olurdu. Eğer elinizde Reels videonuzun kaydı varsa tekrar yüklemeniz gerekirdi. Ancak bu sorun o kadar çok yaşandı ve o kadar çok dile getirildi ki sonunda instagram çare buldu.

Yeni versiyonu indirmiş ve yüklemiş olan instagram kullanıcıları sorunsuz bir şekilde profil ızgarasını eski haline geri getirebilmekteler. Yapılacak işlem oldukça basit. Profil resminize ya da profil isminize tıklayarak kendi ana sayfanıza geliyorsunuz. Sağ üst köşedeki üç çizgi olan bölüme tıklayarak ayarlara giriyoruz. Buradan yakında silinenler sekmesine girerek 30 gün içerisinde sildiğimiz ancak geri döndürmek istediğimiz Reels videomuzu seçip tekrar yüklüyoruz.

  • Uygulamanın ayarlarındaki “Yakında silinenler” bölümüne girip geri alınız.
    • 30 Gün ile sınırılı olduğunu belirtelim.
  • Kullandığınız versiyon eski ise güncelleyin.
  • Güncelleme ile çıktıysa kaldırın ve önceki bir versiyonu kurun.
    • Sürüm arızalı veya bazı modellerle uyumsuzluk çıkarabilir.
  • Oturumunuzu kapatınız ve tekrardan giriniz.
    • Başka bir telefonla da deneyiniz.
  • Çok sık yapılanlardan sonra geçici bir engel oluşmuş olabilir. 
    • Bir kaç veya 24 saat açmadan bekleyin. 
  • Tetikleme adına hesaba ek giriş seçeneği ekleyin.
    • Telefon numarası veya Facebook gibi. 

Bunların denendikten sonra isterseniz uygulamadaki yer alan sorun bildirimini kullanınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak