Söylenenleri yazıya dönüştüren uygulama

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Söylenenleri yazıya döken uygulama ile hem Android hem iPhone hemde Windows bilgisayarlarda kullanılabilmekte. Bazıları ücretliyken bazıları da ücretsiz. Söylenenleri yazıya döken uygulama…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayardan söylediklerimizi yazan bir özellik var mı? Yardımcı çok sayıda programlar kullanılmıştır. Uzun yıllardır bu tarz programlar aranmıştır. Ama programsız online söylenenleri yazan yani metine çeviren siteler bulunuyor. Tabi tam stabil çalıştıkları söylenemez. Genelde sonradan eklenen programlar Türkçe dil’ e çok hakim değil. 

Söylenenleri yazıya döken uygulamalara dikte denmekte. Bu tarz uygulamalar cep telefonlarında olduğu gibi Windows bilgisayarlar içinde bulunmakta. Bu yazımızda örnek olarak bir siteye yer vereceğiz. Bu sitede tam anlamıyla çalışmıyor. Ama bazı söylenenleri doğru yazabiliyor. Site adı dictation. Bu sitede örnek bir konuşma yaparak kayıt ettik. Söylenenleri yazıya dönüştürmek için önce mikrofon simgesine tıklayarak gerekli izinleri vermeniz gerekiyor. Sonra start seçeneği ile hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

Söylenenleri yazıya dönüştüren uygulamasesleri yazıya çevirmeSöylenenleri yazıya dönüştürme

Söylenenleri yazıya dönüştürme

Cep telefonu içinde daha etkili uygulamalara baktık. Ama etkili olanlarda ücretli. Özellikle iOS için baktığımızda baya yüksek bir ücretle indirilebilmekte. Tabi Android tarafında daha uygun ücretlerle bulabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Söylenenleri yazıya çeviren programlarda yazılanları kaydetme hatta mail olarak gönderme özellikleri bulunmakta. Birde yazıcıdan çıktı alabiliyorsunuz.

Başka bir sitede ses dosyalarını yazıya dönüştürme. Bunun için ses dosyasını ilgili siteye ekleyip çeviri butonuna basarak ses dosyasını yazıya çevirebilirsiniz. Site adı voicedocs…

Sesleri yazıya dönüştürme uygulamalarına cihaz resmi indirme mağazalarından ulaşabilirsiniz. Eklemek istediğiniz uygulamalar için yorumla iletişime geçiniz.

Söylenenleri yazıya dönüştürmek

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 00:17

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.