SSD Disk ömrünü kontrol etme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

SSD Disklerde kullanım ömrü ne kadar kaç yıl ya da yazma süresi? SSD Disklerde kullanım ömrünü kontrol edebilirsiniz. Bu haberimizde bu disklerin kullanım süresini inceleyen programı tanıttık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

SSD Diskler diğer disklere göre daha fazla dayanıklıdır. Fakat bu kadar sağlam olsa da SSD disklerinde bir kullanım ömrü bulunmaktadır. SSD disklerin kullanım sürelerini nasıl kontrol edebileceğinizi bu haberimize yayınlayacağız. Örnek bir disk alarak sizlere bu kullanım süresinin nasıl yapılacağını aşağıdaki başlığımız altında aktarmaya çalışacağız.

SSD disklerin kullanım sürelerini kontrol edebilmek için bir yazılıma ihtiyaç duymaktayız. Fakat bu yazılım tek bir tane değildir. Her üretici firma bu tarz yazılımları kendi diskleri için üretmektedir. Kısacası firmanın özel yazılımını kullanarak diskinizin kullanım ömrünü görebilirsiniz. Diskinizin yazılımına ulaşabilmek için ise SSD diskin model numarasını tam yazarak internette aratınız.

SSD Disk yazma ömrü kontrol etme

Örnek olarak seçtiğimiz diskimiz Kingston firmasına ait olduğu için bu firmanın yazılımını indiriyoruz. Kingston SSD disk kullanım ömürlerini Kingston Toolbox yazılımı ile yapmaktadır. Bu yazılımı ftp.kingston. com/SH103S3_526_Win.exe adresinde indirip bilgisayarınıza kurunuz.

Uygulamayı kurduktan sonra exe dosyasına tıklayarak çalıştırınız. Daha sonra uygulamada yer alan Primary drive alanında kontrol etmek istediğiniz diski seçiniz. Bu seçimin ardından ekranda disk ile ilgili bilgiler görünecektir. Uygulamada yer alan LifeTime bölümünden SSD diskinizin kullanım ömrünü görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

SSD Disk ömrünü kontrol etme

Yukarıdaki örnek diskimiz de kullanım ömrü kırmızı kutucuk içerisine aldığımız bölümde  %98 olarak gösterilmektedir. Yani daha nice yıllar bu diski sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. SSD disklerin ömrü genellikle 7 ile 8 yıl arasında olmaktadır. Bu süreden sonra bu diskler bazı hatalar vermeye başlamaktadırlar. 


Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 20:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak