Şu tarihte engel kalkacak diyor ama kalkmıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Instagram şu tarihte engel kalkacak diyor ama kalkmıyor sorunu bir çok sosyal uygulamada karşınıza çıkabilir. Şu tarihe kadar engellendiniz yazar ama kalkmaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Instagram hesabı kullanan kullanıcılar çeşitli avantajlara sahip olmaktadır. Özellikle ağ kullanıcılarının site içerisinde güvenli vakit geçirebilmesi için çeşitli özellikler sağlamaktadır. Özellikler arasında en çok dikkat çeken içerik ise Instagram engelleme özelliğidir. Ancak Instagram engelleme özelliği sadece kullanıcılar tarafından yapılan bir işlem değildir. Kullanıcılar üst üste yorum attığı takdirde yorum engeli uygulanabilmektedir. Veya üst üste şifre yanlış girildiği takdirde hesaba erişim engeli alabilmektedir. Genellikle bu engelleme işlemlerini Instagram uygulaması kendisi sağlamaktadır.

Bundan dolayı da Instagram kullanıcıları internet üzerinde engelli ne zaman ve ne kadar süre sürdüğünü araştırmaktadır. Bir kısım hesapların askıda kalır gibi kısıtlamanın otomatik kalkmadığını görüyoruz. Bizde aklımıza gelenleri ekleyerek bir yol bulaya çalıştık

Genellikle Instagram tarafından engellenen hesaplar belli bir süre sonra kendiliğinden aktif edilmektedir. Kullanıcılar belirli aralıklarla hesaplarını incelediği takdirde engelleme ve kısıtlamanın kendiliğinden kalkmış olduğunu görecektir. Bunun için yapılması gereken tek işlem kullanıcıların belirli bir süre beklemesidir. Ayrıca Instagram engeli kalktıktan sonra kullanıcıların tekrardan aynı işlemleri yapması gerekmektedir. Aksi takdirde kullanıcılar tekrardan Aynı işlemleri gerçekleştirdiği takdirde hesapları tekrardan engel alacaktır.

Instagram engel neden kalkmıyor?

…2021 veya 2022′ ye kadar engellendiniz yazısı ile karşılaşabilirsiniz. Sonunda bazıları engel neden kalkmaz şeklinde sorular sorabiliyor. Olası çıkan problemlerin bazılarını aşağıya ekliyoruz ve anlamadan farklı işlemlere kalkmamanızı öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Ceza aldıktan sonra yaptığınız neyse buna devam etmeniz.
  • Farklı bir sebepten dolayı ek ceza gelmiş olabilir.
  • Aşırıya kaçmanızdan dolayı ek süre eklenmiş olabilir. Aşırı olarak görülen şeyler size göre yanlış olmasa da sistem şüpheli görebiliyor. Örnek çok fazla peş peşe takip veya yorum yapılması gibi.
  • Sistemde oluşan bir aksaklık buna neden olmuş olabilir.
  • Şifre değişikliğini yapabiliyorsanız yapıp tekrar giriş yapmaya çalışınız.
  • Giriş sırasında farklı yöntemler açıksa onlarla da deneyin. Mail ve Facebook bağlıysa onla da denenebilir.
  • Farklı cihazlarda oturumunuz açık kalmış olabilir. Çıkış yapılması ve sonra girdiğinizde düzelmiş olma olasılığı bulunuyor.
  • Farklı yerleden ve cihazlardan denenmesi gerekebilir.
  • Sürenin bitiminde şüpheli davranış yaşanmış ve o gün bir şey yapmadan beklemeniz çözüm getirebilir.

Unutmadan yaşanan belki sistemde görülen bir sıkıntıyla alakalı ve etkilenen çok sayıda kişi olabilir. Herkeste yaşanmayabilir. Güncelleme çıkarmışlar ve sonrasında sorunlar başlamışsa o zaman önceki sürümlerden birini yükleyip deneyebilirsiniz. Artı her zaman tarayıcıyla test edilmesini öneriyoruz.

Şu tarihte engel kalkacak diyor ama kalkmıyor

Instagram engelleme sistemi

Engelleme özelliği uygulamanın kullanıcılara sunduğu özelliklerden biridir. Kullanan birçok kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Tanıdık veya tanımadık birçok kişi mesaj atmakta veya takip isteği atabilmektedir. Kullanıcılar tanımadıkları kişilerden gelen mesajları almak istemediği takdirde engelleme işlemini sağlamaktadır. Ayrıca takipçi listesinde bulunmayan ve tanınmadık kişilerden gelen isteklerde kullanıcıları rahatsız ettiği takdirde kullanıcılar Instagram engelleme özelliğini kullanarak uygulama içerisinde konforlu bir şekilde vakit geçirebilmektedir. Engelleme özelliğini kullanmak oldukça basit ve kısa süren bir işlemdir.

Kullanıcılar Instagram profil sayfasında ayarlar kısmı tıklayarak burada bulunan güvenlik ve gizlilik sekmesine tıklamalıdır. Gizlilik sekmesi üzerinde bulunan engelleme kısmına giriş sağlayarak engel listesi üzerinden kimleri engellediğini görebilmekte ve engeli kaldırabilmektedir. Ayrıca Instagram’da kişiyi engellemek için kişinin sahip olduğu Instagram profili üzerine giriş sağlanmalıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kişinin Instagram profilinde yer alan engelli kısmından engelleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Engelleme işlemi yapıldığı takdirde karşı taraf tekrardan istek atamamak da ve mesaj yollayamamaktadır. Ayrıca Instagram uygulamasının son zamanlarda getirdiği bir özelliklerden Bir de engellediğiniz kişinin başka hesaplarının da sizlere bulamamasını da sağlamaktadır.


Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 09:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.