TCP IPV4 nedir ve IPV6 ne işe yarar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Daha çok IP ve DNS' de kullanılan Windows bilgisayarda arada bir denk gelindiği TCP IPV4 ve IPV6 (internet protokolü sürüm 4) protokollerinin ne olduğunu bilmez.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternet üzerinden bağlantı elde etmek için ip adresleri gereklidir. IPV4 ve IPV6 internetin en temel unsurlarından olan internet protokol adresidir. Bu protokol adresleri ile internetin altyapısı sağlanmış olur. Çoğu terimsel olarak anlamını bilmez ama bazıları ne işe yaradığını bilir.

IPV4 ne işe yarar ve IPV6 ne işe yarar? IPV4 ve IPV6 adresleri olmadan internet erişimi sağlanamaz. Bu iki protokol adresinin görevleri internete bağlanan cihazlara ip adresleri atamaktır. Atanan ip adreslerinin hepsi uzun sayılardan oluşur. Ayrıca atanan ip numaraları birbirinden farklı olur. IPV4 ve IPV6 olmadan internet hizmeti alınamaz bu iki protokol adresi internetin en temel unsurlarındandır.

IPV4 nasıl çalışır?

IPV4 nedir? IPV4′ ün tam açılımı internet Protocol versiyon 4 olarak görülür. IPV4 ile cihazlar internete bağlanabilir. IPV4 internet protokolünün amacı internete bağlanan kişilerin cihazlarına ip adresi atamaktır. Herhangi bir cihaz ile internete bağlanıldığında cihazlara ip adresleri atanır. Ayrıca IPV4 cihazlar üzerinden veri aktarını yapmaya da yarar. Bu aktarma işlemini yapmak için iki cihazında aynı ağ üzerinde bağlantı kurmuş olması gereklidir. Bu sayede IPV4 ile veri aktarımı da yapılabilir.

TCP IPV4 nedir ve IPV6 ne işe yarar

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

IPV6 nasıl çalışır nedir?

IPV6 internet protokolü ipv4 internet protokolünün bir üst teknolojisi olarak hizmet veriyor. IPV6 internet protokolünün amacı aynı ipv4 internet protokolünde olduğu gibi ağa bağlanan cihazlara ip adresi vermektir. Fakat IPV4 ile IPV6 arasındaki fark IPV6 sisteminin 128 bit adresler kullanmasıdır. IPV4 sisteminde ise 32 bit adresler kullanılır.


Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 18:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.