Cortex-A15 mimarisinin benimsendiği ve 28nm fabrikasyon sürecinde üretim gösteren Wayne kod adlı Tegra 4 birimini 2013’ün hemen başında duyuran NVIDIA, 72 GPU çekirdekten oluşan işlemci birimi için “dünyanın en hızlısı” sloganını kullanmıştı.
İlk olarak Project Schield ile performansını gözler önüne seren Tegra 4’ün mobil cihazlarda yer almasına ilişkin değerlendirme şubat ayın içerisinde gelmişti. ZTE ve NVIDIA cephesinde yapılan ortak basın açıklamasında, Tegra 4 işlemcili ilk telefonun Çinli üretici tarafından oluşturulacağı belirtilmişti.
Telefonun resmi lansan tarihi basın bildirisinde açıklığa kavuşturulmadı ancak cihaza ait teknik özellikler ve bir görselin şu sıralar gsminsider kaynakları tarafından kamuoyuna aktarıldığı görüldü. 5.7-inç boyutundaki telefonda 1280 x 720p çözünürlüklü bir ekranın yer aldığı telefonun güç birimini 4+1 çekirdekli Tegra 4 birimi oluşturacak. Ekran boyutu ve işlemcinin sahip olduğu güç dikkate alındığında, ekran çözünürlüğü biraz garip duruyor ancak söz konusu çözünürlük henüz resmi olarak teyit edilmiş değil.
Kamera cephesine göz attığımızda ise 13MP çözünürlüklü arka kameranın yanı sıra, ön bölümünde ise 2MP kamera yer bulmakta. Android 4.1.2 ile çalışan ZTE N988’de microSD ile dahili hafıza artırımına olanak sağlanırken, telefonun siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleri sunacağı bildiriliyor.
ZTE Grand S ile tasarım noktasında büyük benzerlik gösteren telefonun 110 gram ağırlığında ve 6.9mm gibi oldukça hafif ve ince bir yapıda olduğu aktarılırken, telefonun resmi adı ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir açıklama yok.