Port açamıyorum geçersiz hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kamerada port açılmıyor mu? Bunu belirtmemizin nedenlerinde sık kullanım olması yatmakta ve sık yanlış yapıldığında bir engel karşınıza çıkabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DVR, IP kamera ve modemde port açamıyorum diyenlerin sayısı çok oluyor mudur bilemiyoruz ama hatırladığımız kadarıyla eskiden çok destek alanlar oluyordu. İçerikte alınan uyarıların temelinde yatan nedenlerden söz edeceğiz ve denemeniz için aklımıza gelenleri ekleyeceğiz.

Öncelikle aldığınız uyarının büyük ihtimalle sizden kaynaklıdır diye düşünüyoruz. Yapılandırma seçeneklerinde yanlışlık yapılmasından dolayı hata alıyor olabilirsiniz. Girilecek bilgilerin yanlış yere veya seçeneklerin yapılması sorunu çıkarabilir. Açıldı ama ses / görüntü alamıyorum şikayetinde bulunuyorsanız bu farklı bir nedene bağlanabilir.

Modemde işlem yapanların dmz adlı seçeneği kullanmalarını öneririz. Artı güvenlik duvarının geçici pasif edilmesi gerekebilir.

DVR kameraları için cihaz içerisinde port, ip ve sesle alakalı alanların doğru yapılandırılması gerekiyor. Yerel ip için 192.168 ile başlayan değerin yazılması gerekiyor. Hangi değer atandıysa bu değerin modemde açılması gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzak erişimde kullanılan yöntemin diğer yapılandırmalara göre aynı ama değeri farklı olabilir. Sunucu bağlantılarında ve yapılandırmalarda uzman desteğine ihtiyaç olacaktır.

Port açılmıyor ise;

  • Cihazın fişinin çekilip bir süre bekletip denenebilir.
  • Cihazın resetlenmesi çözüm sunabilir.
  • Ürünün yazılımı güncellenerek veya yeniden atılması problemleri çözebilir.
  • kullanılan port’ un değeri standart ise değiştirin başka bir adresi kullanın.
  • Sesle alakalı sıkıntı çekenlerr udp adlı seçeneğin kontrol edilmesini öneriyoruz.
  • Görüntünün kristallenmesi internet ve farklı nedenlerden oluşabilir.

Ürünlerde kullanılan programların bazı versiyonları uyumsuz çalışabiliyor. Önceki ve güncel olanlar arasında bir kaçının kurularak test edilmesi gerekiyor. Kullanılacak yazılımın nereden indirildiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Virüslü dosyaların maskelenmesi kolay olabiliyor. 

Cihazların desteğinde kesinlikle ilk yönelinecek yer resmi servisleri olmalıdır. Özellikle garantisinin devam ettiğini söylüyorsanız, yapılacak bir kaç işlemin kendi yetkilisiyle birlikte yapılması ve duruma göre uzak erişimle hizmet veriliyorsa yardım talep etmeniz önerilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Port açamıyorum geçersiz hatası

Markalara göre değişken arayüz seçeneklerini görebilirsiniz. TP Link görselinden yapıalcak adımlarda örnek sıralama açılarak gösterildi. Sanal olan ilk seçenek ve sonrasında “Yeni ekle” ile gerekli alanlar doldurulacak. Protokol’ ün ve diğer seçili olanlar resimli anlatımda olduğu gibi bırakılacak. UDP (sesle alakalıdır) ve TCP (görüntü) manuel yapmak isteyenlerin hepsi yazana dokunması gerekiyor.

Port açılmıyor


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2021, 21:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.