2017 Akıllı telefon istatistikleri yayınlandı, sonuç oldukça şaşırtıcı!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Hemen hemen herkesin en az bir adet sahip olduğu akıllı telefonların 2017 yılının ilk çeyreğine ait satış ve pazar istatistikleri yayınlandı ve listede yer alan bazı firmalar oldukça şaşırtıcı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzde kişisel veya iş hayatımızın en önemli parçaları haline gelen, internetten sonra en büyük devrim denilebilecek akıllı telefonlar, teknoloji ve bilgi çağının bir üst kademeye çıkmasında rol alan en önemli araçlar haline geldiler. Şimdilerde yapay zeka ile de ciddi bir değişime giren bu dev sektörün üreticileri milyonlarca akıllı telefon satışı gerçekleştirmekteler.

Akıllı telefon kavramını değiştiren Apple ile başlayan, sonrasında Samsung ile atılım gerçekleştiren ve şimdilerde Çin’li firmaların da göz önüne çıkmaya başladığı akıllı telefon pazarı, günden güne büyümekte ve yayınlanan 2017 yılının ilk çeyreğine ait satış ve pazar payı istatistikleri bu durumun ne boyutlara geldiğini ortaya koyuyor.

2017 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Üreticileri Pazar Raporu

2017 Akıllı telefon istatistikleri yayınlandı, sonuç oldukça şaşırtıcı!

Sattığı onlarca farklı akıllı telefon modeliyle 2016 yılında ilk çeyreğinde akıllı telefon sektöründe %23,8’lik pazar payına sahip olan Samsung, 2017 yılının ilk çeyreğinde pazar payından küçük bir kısmını kaybetmesine sağmen %22,8‘lik bir oranla, 2017 yılının ilk çeyreğinde toplam 79,2 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirerek yine de en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple ile ilk çeyrekte 51,6 milyonluk satışla pazarda %14,9‘luk bir paya sahip olurken, firmanın sadece iPhone modellerini satarak bu rakamlara ulaşması ise büyük bir başarı.

Açıklanan raporlarda 34,2 milyon satışla Huawei %9,8‘lik pazar payına, 25,6 milyonluk satışla OPPO %7,4‘lük pazar payına ve 18,1 milyonluk satışla %5,2‘lik pazar payına sahip olan vivo Çin’in pazardaki etkisinin arttığına işaret ediyor.


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 11:24

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir