711 Milyon hesap hacklendi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

2016 – 2017 Siber saldırı yılı oldu. Çok sayıda sosyal medya ve e-posta hesapları sızdırıldı. Yeni bir habere göre NSA' nın özel hack programları ve araçları ile çok sayıda hesap hacklenmiş.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni yayınlanan özellikle Avrupa’ da büyük etki oluşturan habere göre 711 milyon hesap çalındı. Çalınan hesaplardan bazıları internette servis edildi. Bazı hesaplarında satışı yapıldı.

Hacklenen hesaplar NSA tarafından kullanılan yöntemlerle yapıldığı iddiası tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Hesaplar hackleniyor

Çalınan hesaplarda özel bilgiler ve e-posta hesapları bulunmakta. Bu hesaplar arasında MySpace, Tumblr ve Yahoo gibi önemli şirketlerin veritabanları da çıkması sosyal medya kullanıcılarınıda korkuttu. Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev şirketler bu sorunla karşılaştı mı henüz bir açıklama bulunmuyor. Satılan hesapların yaklaşık %20′ si satışa çıktığı belirtiliyor. Bu saldırının ciddi şekilde desteklendiği düşünülüyor.

Bu sorun uzun zamandır devam etmekte. Hatta bu işin bir borsası dahi var. Önce den belirlenmiş ücretlerle istenilen hesaplar çalınırken, özel hesaplar içinde özel fiyatlar çıkarılmakta

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

711 Milyon hesap hacklendi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.