Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalktı mı? Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

1 Mayıs itibariyle kaldırılması planlanan Adil Kullanım Kotası (AKK) yerine şimdi de başka limitler mi geldi. Turkcell Superonline, Türk Telekom / TTnet, Türknet, Kablonet…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizdeki milyonlarca internet kullanıcısının adeta ızdırabı haline gelen ve 1 Mayıs itibariyle kaldırılması planlanan Adil Kullanım Kotası (AKK) sonrası, şimdi de yerine başka limitler getirilen yeni eziyet dönemi başlatıldı.

Günümüzde hava ve su kadar ehemmiyet arz eden ve gerek şahsi gerek ise ticari tüm işlerimizde vazgeçilmez bir parçamız haline gelen İnternet, maalesef 50 milyondan fazla internet kullanıcısı bulunan Türkiye’de uygulanan kotalarla ciddi sıkıntıları da beraberinde getiyoruz.

Pasta ikram edip sadece bir dilim alabilirsiniz, bir bardak su ikram edip bir yudum alabilirsin demekle aynı mahiyette olduğunu düşündüğümüz, ülkemizde internet için kullanılan kısıtlama uygulaması Adil Kullanım Kotası (AKK), milyonlarca kullanıcının uzun süren şikaterleri doğrultusunda BTK tarafından yapılan düzenleme sonrasında 1 Mayıs itibariyle kaldırıldı. Peki 1,5 yıl sonra tamamen kalkacağı BTK tarafından ilan edilen bu düzenlemenin ilk aşaması gerçekten de biz kullanıcılar için güzel oldu mu?

Kapitalizmin yeni düzendeki uygulama yöntemi olan ve ne kadar manidardır ADİL kelimesiyle bize güzel gösterilmeye çalışılan internet kotası AKK, Türkiye’deki internet sağlayıcılarının ne kadar acımasız ve gaddar olduklarını, hatta para kazanmak için yapmayacakları şeyin olmadığını da bizlere çok iyi gösteriyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Adil Kullanım Kotası (AKK)

Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalktı mı?

1 Mayıs tarihi itibariyle bugünden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Belki AKK ile kısıylandığımız bir dönemden sonra, şimdi de KOTA adı veya hamlesi altında belirlenen GB‘ların aşılması durumunda cebimizden para eskilecek. Biz kullanıcılara “ya herro ya merro” diyen internet şağlayıcıları eskiyi aratacağa benziyor. www.andronova.net

Turkcell Superonline yayınladığı yeni paketlerde KOTALI internet paketinde bulunan örnek olarak 50GB‘lık veri sınırını aşan herkesten, 1GB başına 1TL ücret talep ederken, AKK veya KOTA olmayan sınırsız paketinde ise fiyatı yükselterek bir nevi ölümü gösterip sıtmaya razı göstermemizi talep ediyor. Türk Telekom ve diğer internet sağlayıcıları da benzer şekilde bir yöntem izleyerek biz kullanıcıları keriz yerine koymaya devam ediyorlar.

Bundan tam 13 yıl önce Ukrayna’da 100mbit fiber internet için ödediğim 12$’ı hatırlayınca, Türkiye’de rekabet koşullarının olmamasından kaynaklanan internet sömürge sisteminin ne denli vahim boyutlarda olduğuna bir kez daha kanaat getiriyorum. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 10:08

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir