Amazon' dan akıllı cep telefonu Ice

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Amazon' dan akıllı cihaz piyasasına bomba gibi düşecek bir telefon modeli gündeme düştü. Ice adı verilen üst düzey özelliğe sahip telefon modeli satışa çıkacağı açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Amerikalı bir alışveriş sitesi olan Amazon kendi bünyesinde bir akıllı telefon geliştirme çalışmaları sürdürürken cihaza vereceği adı da kesinleştirmiş durumda. İce ismi ile satışa sunulmaya hazırlanan cihazın akıllı telefon pazarında kendisine ne kadar bir pay edineceği ise merak konusu olmuş durumda.

Ice üst düzey akıllı cihaz kategorisinde

Geliştirme çalışmalarında sone gelinen İce, üst düzey akıllı cihaz kategorisinde yer almaya hazırlanıyor. Diğer akıllı cihazlardan ayrılan yönü ise yine Amazon tarafından geliştirilen yapay zeka Alexa’ya sahip olma ihtimali. Amazona yakın kaynaklardan alınan bilgilerde cihazın bu yapay zekayı desteklemediği öğrenilse de piyasaya sürülmesi beklenen cihaz için yazılım geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Amazon' dan akıllı cep telefonu Ice

Ice modelinin öne çıkan teknik özellikleri ise Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile piyasaya sürüleceği yönünde. Bunun yanında Snapdragon 435 yonga seti, 2 GB Ram ve 16 GB dahili depolama alanının bulunacağı ve cihazın arka kamerasının yüksek çözünürlüğe sahip 13 Megapixel olacağı öne sürülüyor. Bunun yanı sıra kullanıcı güvenliğini en üst seviyede tutmayı amaçlayan ve telefonun arkasına sabitlenen bir parmak okuyucu bulunuyor.

Akıllı telefon pazarına oldukça iddialı hazırlanan Amazon, dünya üzerinde en çok tercih edilen alışveriş sitesi olmanın avantajını kullanmayı ve cihazı bu şekilde pazarlamayı amaçlıyor. Bu özelliklerin uygun bir fiyatla satışa sunulduğu telefon, Dünya üzerinde istenilen satış rakamlarının yakalanmasına olanak sunabileceği su götürmez bir gerçek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 16:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak