Android telefonda sitelere girdiğimde uyarı yazısı geliyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

İnternette çocuk profili nedir? Aile profili nedir? Android işletim sistemlerinde internette gezinirken uyarı yazısı çıkmaktadır. Ne yapmalıyım ? sorusunun cevabı bu haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonda sitelere girdiğimde uyarı yazısı geliyor nasıl kaldırırım? İnternet hayatımızda en çok kullandığımız teknolojilerden biridir. Çağımızın en büyük buluşudur diye söyleyebiliriz. Bütün işlerimizi artık internet üzerinden yapmaya başladık. Mali işlerimizden tutun eğlence sektörüne kadar her işimizi internet üzerinden yapmaya başladık. İnternet bu kadar çok işlerimizi gördüğü gibi aynı zamandan kontrol altına alınmadığı zaman faydasından çok zararı dokunacak bir teknoloji haline gelebilir.

Son dönemde etrafınızda ve toplumda başlayan yozlaşmanın bir kaç sebebi bulunmaktadır. Bunların başında televizyon ve internet gelmektedir. Televizyonda yayınlanan ve toplumun ahlak yapısı ile oynayan dizi ve programlar bu süreçin ilermesine sebep olmuştur. Televizyonda yayınlanan bu tarz programları izlemeyerek kendimizi ve ailemizi koruyabiliriz.

Peki internet ortamında nasıl kendimizi ve ailemizi koruyabileceğiz. İnternet başta da söylediğimiz gibi bir çok faydası olan bir teknolojidir. Bunun yanında hesaplarınızda bulunan maddi varlıklarınızı bile kaybedebilceğiniz bir teknolojidir. Korsan diye adlandırdığımız bu kimseler hesaplarda yer alan paralarınızı veya kredi  kartlarınızda var olan limitlerinizi sizden habersiz kullanabilmektedirler. Peki bu işlemi korsanlar nasıl yapabilmektedirler. Bunun büyük bir bölümü bilgisayrlarınıza yerleştirilen virüsler sebebiyle olmaktadır. Bu virüslerde güvenli olmayan internet sitelerine girmenizle bilgisyarınıza bulaşmaktadır.

İşin maddi boyutunu anlattıktan sonra bundan daha önemli olan çocuklarımızın  toplumun ahlakını bozan web sayfalarıdır. İşte burası aslında her şeyden daha tehlikelidir. Çünkü güvenilir diye girdiğiniz web sayfası sizleri hiç alakası olmayan bir web sayfasına yönlendirebilir veya istemediğiniz bir reklam sayfası karşınızda açılabilir. Bundan dolayı güveilir web sayfasını açıkca kendimize göre belirlemek biraz zor gibi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşte burda devletimiz devreye giriyor. Bütün internet sağlayıcılarının kullandığı “Güvenli internet hizmeti” diye adlandırdığımız bir hizmeti bizlere sunmuştur. Burada bir kaç profil bulunmaktadır. Bu profillere göre kullandığınız internet sağlayıcısı sizlere sayfaları açmaktadır. Ayrıca bu sistemin şöyle bir güzelliği daha var sistemde olmayan fakat zararlı bir içerik barındırdığını düşündüğünüz web sayfalarınıda bildirebilirsiniz.

Telefonda web sitelerine girdiğimde uyarı yazısı geliyor!

Android telefonda sitelere girdiğimde uyarı yazısı geliyor

Yukarıda Güvenli internet hizmetini geniş bir şekilde anlattıktan sonra şimdide neden bu web saylarının açılmadığını söyleyelim. Güvenli internet sisteminde iki adet profil bulunmaktadır. Bunlar;

Çocuk profili: Bu profilde bütün zararlı içerikler kapalıdır. Güvenli bir şekilde çocuklarınız bu internet hizmetini kullanabilirler. Tabi sisteme bildirilmeyen bir sayfa var ise onada sizlerin dikkat etmesi gerekmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aile profili: Aile profili diye tabir ettiğimiz bu profilde sosyal medya ve oyun siteleri açılmıştır. bunların dışında zararlı siteler kapatılmıştır.

Yukarıdaki işlemleri internet sağlayıcınızın online işlemler menülerinden yapabilirsiniz. Profil değişikliğini veya kapatma işlemlerinde online işlemleri kullanabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2017, 17:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.