Bakandan Wikipedia erişim engeli açıklaması

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Bakan Ahmet Arslan' dan Wikipedia erişim yasağı ile ilgili 2018 Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde cevap verdi. Biz yasakçı değiliz! Wikipedia' nin neden yasaklandığı belli…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ dan Wikipedia açıklaması yasağın devam edeceği yönünde!

Dünyaca ünlü ansiklopedisi sitesi Wikipedia içerik düzenlemesi yapmadığından Türkiye’ de erişim yasağı almıştı. Bakan Arslan, bizim yaptığımız yasakçılık değil esas Wikipedia’ nin yaptığı bu. Türkiye’ deki editörlerin içerik düzenlemelerini engelleyen Wikipedia bunu neden yapıyor!

Bakandan Wikipedia erişim engeli açıklaması

Wikipedia neden yasaklandı?

Türkiye’ yi karalayan ve terör örgütlerinin köşesi haline gelen Wikipedia, Türkiye’ nin talep ettiği düzenlemenin yapılmadığından mahkeme kararı ile erişim yasağı getirildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aynı zamanda Atatürk için yanlış değerlendirmelerin yer aldığını bunun içinde uyarılmalarına rağmen sessiz kaldılar.

Wikipedia, herkese açık ve düzenleme yapılabiliyorken neden Türkiye editörleri engelleniyor kim yasakçı! Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 13:46

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.