Bluetooth kullanmak zararlı mı? Sağlığa zararları neler?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bluetooth kullanmak güvenli mi? zararları nelerdir? Güvenli mi? Direk cep telefonu kullanmaktansa Bluetooth kullanmak daha doğru bir tercih olacak. Özellikle kablolu kulaklık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bluetooth ilk çıktığı zamanlarda sadece dosya aktarma işlemleri için bizlere hizmet etmekteydi. İki telefon arasında hızlı veri aktarımı kablosuz bir şekilde Bluetooth teknolojisi sayesinde gerçekleşmekteydi. Günümüzde ise bu teknoloji artık giyilebilir ve diğer cihazlarla bağlanabilir özellikleri taşımaktadır. Kulaklık, araç teybi, akıllı saat gibi cihazlar cep telefonumuza Bluetooth teknolojisi ile bağlanabilmektedir. Burada akıllara Bluetooth
kullanmanın güvenli olup olmadığı gelmektedir.

Cep telefonunuzun Bluetooth özelliğini açtığınızda diğer cihazların bağlanmasına olanak verirsiniz. Burada kötü amaçlı kullanıcılar cep telefonunuza bağlanarak virüs gönderme veya veri çalma gibi işlemler yapabilirler. İlk zamanlarda bu tür durumlar çok kolay bir şekilde yapılsa da günümüzde artık cep telefonları bazı önlemler almaktadır.

Bluetooth kullanmak zararlı mı? Sağlığa zararları neler?

Bluetooth kullanmak zararlı mı

Bluetooth teknolojisinin aldığı en büyük önlem eşleşme sistemidir. Cep telefonunuzdan başka bir cihaza bağlanma işlemini yaparken bir şifre üretilir. Bu şifre sayesinde istemediğiniz diğer cihazların bağlanmasını engelleyebilirsiniz. Şifre otomatik olarak üretilmekte ve karşı cihazın bağlanması için bu şifreyi onaylaması gerekmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir diğer güvenlik önlemi ise cep telefonlarında Bluetooth özelliğini açtığınızda cihazınızın görülebilir olup olmaması seçeneklerinin sizlere sunulmasıdır. Bu özellik sayesinde cep telefonunuzun Bluetooth özelliği açık olsa da siz istemedikçe çevredeki diğer cihazlar sizin cihazınızı göremeyecektir.

Şifreleme ve görüntülenme seçenekleri sayesinde Bluetooth artık oldukça güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Alınan bu önlemler sayesinde kötü amaçlı saldırılardan büyük ölçüde korunmuş olmaktasınız. Ayrıca kullanmadığınız zaman Bluetooth özelliğini kapalı tutmanızda güvenliğinizin artması için yeterli olacaktır. www.andronova.net

Gelelim Bluetooth’ un sağlığa zararları

Bluetooth ile 10 metre uzaklıktan konuşma sırasında yayılan radyosyon cep telefonu ile direk görüşme yapmadan tahmini 100 kat kadar daha düşüktür. Yani eğer telefona uzak mesafeden görüşme yaparsan daha sağlıklı olacak. Araştırmalara göre kablolu kulaklık daha sağlıklı görülürken Bluetooth kadar uzak mesafe olmadığından çok kullanımlarda özellikle imkanlardan dolayı Bluetooth kulaklık önerilmiştir. 


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 01:16

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.