Cinsel İçerikli Siteler Virüs Saçıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Cinsel içerikli sitelerden ve film sitelerinden virüs bulaşabiliyor mu? Evet Kovter adlı virüs bulaştığı telefonda ve bilgisayarda istenmeyen reklamların açılmasına neden olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzun yıllardır özellikle cinsel içerikli ve film sitelerinde dolaşan reklam virüsü 2017′ de daha da gelişti. Artık hesaplar çalındığı gibi virüsle reklam geliri de kolay yoldan elde edilebiliyor.

Video izlerken virüs kurbanı olabilirsiniz. Yukarıdaki belirttiğimiz sitelerde açılan kontrolsüz reklamlar bazen bilgisayarınıza veya cep telefonunuza kendiliğinden açılan reklamlara neden olabiliyor. Reklam virüsü uzun zamandır büyük ilegal kazanç kapısı oldu. Bunlardan biri olan Kovter zararlı yazılımı bulaştığı bilgisayarda gizlenerek reklam tıklaması yaparak, virüsü hazırlayanlara büyük paralar kazandırıyor.

Bazı film sitelerinde ve cinsel içerikli sitelerde görülen güvenlik açıkları bu zararlı yazılımları yapanların barınağı olabiliyor. 

Kovter Virüsü Ne Kadar Zararlı?

Şu an için sadece reklam virüsü olarak algılanmakta. Reklam kazançları için bulaşan bilgisayarlarda kendi kendine reklam açılmasına neden olabiliyor. Bazıları da ipin ucunu kaçırarak sürekli reklamların açılmasına neden olabiliyor. Tabi bu tarz virüsler bazen bilgisayarda ve mobil cihazlarda kayıtlı bilgileri çalabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Cinsel içerikli siteler virüs saçıyor
Cinsel İçerikli Siteler Virüs Saçıyor

Virüs Nasıl Temizlenir

Yukarıdaki gibi bir sorununuz varsa önce bilgisayarınızı kapatınız. Güvenli mod da açıp güncel bir virüs programı ve malwaretips ya da tarzı bir programla virüs taraması yapınız. Tespit edilen bazı virüsler eğer silinemiyorsa, flash belleğe atacağınız ön yüklemeli virüs temizleme programı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Yani bilgisayarı flash bellekle seçeneği ile başlatıp virüs taraması yapınız. www.andronova.net

Tablet veya cep telefona virüs bulaştıysa internet bağlantısını kesiniz. Varsa virüs uygulaması ile virüs taratması yapınız. Yoksa telefona bilgisayar aracılığı ile malwaretips tarzı bir uygulamas kurulum dosyasını atıp yükleyiniz. Yapamıyorsanız internet bağlantısını açıp örnek Android telefonlar için Google Play Store’ den indirip ve internet bağlantısını kesip tarama yapınız. Son öneri cihazı fabrika ayarlarına döndürme olacak.

Cinsel İçerikli Siteler ve Bilgisayar Virüsleri

1. Tehlikeler Nelerdir?

a. Malware (Kötü Amaçlı Yazılım):

b. Kimlik Avı (Phishing):

Cinsel içerikli siteler, kullanıcıları kimlik avına yönlendiren sahte giriş sayfaları aracılığıyla hassas bilgilerini çalma amacı güden saldırılara açık bir alan olabilir.

c. Zararlı Reklamlar:

Bu siteler, zararlı reklamlar ve pop-up’lar aracılığıyla bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımların bulaşmasına neden olabilir.

2. Kullanıcıları Koruma Yolları:

a. Güvenilir Antivirüs Yazılımları Kullanın:

Güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmak, bilgisayarınıza bulaşabilecek kötü amaçlı yazılımları tespit etmek ve engellemek için önemlidir.

b. Güçlü Şifre Kullanımı:

Cinsel içerikli sitelere giriş yaparken veya herhangi bir online platformda şifre kullanırken güçlü ve benzersiz şifreler tercih edilmelidir.

c. Tarayıcı Güvenlik Ayarlarını Yükseltin:

Tarayıcı güvenlik ayarlarınızı yükseltmek, zararlı sitelere veya içeriklere karşı bir ön savunma mekanizması oluşturabilir.

d. Pop-Up Engelleme Kullanın:

Pop-up engelleme özelliklerini etkinleştirmek, zararlı reklamların ve pop-up’ların otomatik olarak engellenmesine yardımcı olabilir.

e. Sistem ve Yazılım Güncellemelerini Takip Edin:

İşletim sisteminizi ve antivirüs yazılımınızı düzenli olarak güncellemek, bilgisayarınızı güvenli tutmak için önemlidir.

f. Bilinmeyen Bağlantılardan Kaçının:

Cinsel içerikli sitelerde veya gelen e-postalardaki bilinmeyen bağlantılardan kaçının. Bu bağlantılar, kötü amaçlı yazılımların bulaşmasına neden olabilir.

3. Bilinçli İnternet Kullanımı:

a. Güvenilir Kaynaklara Güvenin:

Bilgisayarınıza zarar verebilecek içeriklerden kaçınmak için güvenilir ve resmi internet kaynaklarını tercih edin.

b. Çocukları ve Gençleri Bilinçlendirin:

Ebeveynler, çocukları ve gençleri internetin tehlikeleri konusunda bilinçlendirmeli ve koruma önlemleri almalıdır.

Cinsel içerikli sitelerden virüs bulaşması adlı yazımız bitti.

Sonraki: RAV Antivirüsü Bilgisayardan Silme

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir