Düşünceleri okuyup yazıya döken cihaz

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilim insanlarından yeni bir buluş büyük hayranlık uyandırdı. İddialara göre geliştirilen bir cihaz ile insanların düşüncelerini okunup direk yazıya yani metine dökecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geliştirilen bir cihaz ile insanların düşündükleri yazıya dökülebilecek. Şu an araştırma aşamasında olan cihazın test sonuçları olumlu geçti.

Bazı yollar ile düşünce okumaya çalışan insanlardan alınan ilhama göre yeni bir program geliştiriliyor ve bu program insanların aklından geçenleri okuyarak yazıya dökebiliyor. Geliştirilmekte olan bu yazılım için tam 7 denek ile test edilerek çalışmalar başlatıldı ve olumlu bir şekilde sonuçlanacağa benziyor.

Düşüncelerin yaydığı sinyalleri algılayabiliyor? İnsan vücut yapısından çevreye yayılan bazı sinyaller geliştirilmekte olan bu program ile algılanabiliyor ve en çok sinyal yayan organımız olan beyin üzerine yoğunlaşarak geliştirilen bu cihaz bedendeki bütün gelişmeleri tek bir noktadan algılayabiliyor, zira bütün organlar beyine bağlı olarak hareket etmektedir. Yeni yapılan bu cihaz akıldan geçen her düşünceyi bir sembol olarak algılıyor ve bu doğrultuda tercüme ediyor.

Düşünceleri okuyup yazıya döken cihaz

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Test sonuçları olumlu

Toplam 7 denek ile yapılan çalışmaların sonucu pozitif bir şekilde değerlendirildi. Programın amacı ise deneklerin bilgisayar yardımıyla düşünceleri okuyabilmesidir. Başlangıç aşamasını aşan cihaz insan beyninin düşünce halinde iken farklı bir şekilde işleyişi olduğunu ve bu işleyişe dayanarak yeni bir tercüme sistemi oluşturulabileceğini ortaya koyuyor.

Bilim insanları bu çalışmanın büyük bir kısmını tamamladığını ifade ediyorlar. İşin içine beyin sistemi dahil olduğu için geri kalan çalışmalar uzun bir zaman alabilecek gibi görünüyor.

Bilim insanları bu cihaz ile çok yakın bir zamanda sadece düşünce yöntemi ile mesajlaşmanın yaygın bir hal alacağını ileri sürüyor. Bakalım düşünceleri okuyan programı nasıl olacak? Teknoloji haberleri


Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 23:54

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.