En iyi 6 GB ve 8 GB ekran kartları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Bilgisayarda en çok kullanılan ekran kartları arasında genel tercih edilen marka modellere yer verdiğimiz yazımız genel incelemeye dayanmakta. 4 GB, 6 GB, 8 GB, 11 GB ve 12 GB arasında büyük fiyat farkları var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İyi bir bilgisayar toplamak istiyorsanız ekran kartı seçiminizi de doğru yapmalısınız. Ekran kartı bilgisayarın en kritik parçalarından birisidir. Ekran kartı seçimi yaparken bilgisayarı hangi amaçla kullanacağınız da çok önemlidir. Sadece internet kullanımı ve ofis programlarını kullanmak amacıyla bilgisayar ediniyorsanız orta halli bir ekran kartı da işinizi görecektir. Ancak; bilgisayarınızı yeni çıkan oyunları rahatlıkla oynayabilmek, çizim, model oluşturma programlarını kullanabilmek için dizayn ediyorsanız kaliteli bir ekran kartına ihtiyacınız var demektir. Peki en iyi ekran kartları hangileri?

Orta dereceli en iyi ekran kartları

En iyi ekran kartı önerisi: Ekran kartı seçiminde 6GB, 8GB gibi belirtilen grafik kartı belleğinin yanı sıra diğer önemli bileşenlerin de önemi büyüktür. Bunlar; bellek hızı, çekirdek hızı ve ekran kartı mimarisi (soğutucular, dayanıklılık vb.) olarak sıralanabilir. Seçim yapılırken ekran kartının kaç GB olduğu ile birlikte diğer özellikleri de dikkatle incelenmelidir.

En iyi 6 GB ve 8 GB ekran kartları

MSI GTX 1060 Aero Itx 6GB ekran kartı

Nvdia tarafından üretilen bu model 6GB bellek kapasitesine sahip. Ayrıca 1759 Mhz çekirdek hızı, 8008 Mhz bellek hızı, 192 Bit bellek ara yüzü ile her oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Ayrıca tasarımıyla da özellikle oyun severlerin ilgisini çeken ekran kartı ısınma problemi yaşatmıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

MSI NVDIA GeForce GTX 1060 6 GB ekran kartı

MSI’nın bu modeli 6GB bellek, 1809 Mhz çekirdek hızı, 8100 Mhz bellek hızı, 192 bit bellek ara yüzü ile en çok tercih edilen ekran kartları arasında yer alıyor. Özellikleri ile tüm modelleme programlarını kolaylıkla çalıştırabilen grafik kartı oyun oynamak isteyenlerin de dikkatin çekmiş durumda.

Gigabyte GTX1080 G1 Gaming 8 GB ekran kartı

Eşsiz soğutma sistemi ile geleneksel fanlara göre %23 daha fazla soğutma sağlayan grafik kartının özellikleri ise her oyuncunun bilgisayarında görmek isteyeceği türden. 8GB bellek, 256 bit bellek ara yüzü, blade fan tasarımı ile windforce 3x soğutma sistemi, 1835 Mhz çekirdek hızı özelliklerine sahip ekran kartı ile oynayamayacağınız herhangi bir oyun bulunmuyor. Ayrıca ekran kartının arkasında bulunan metal plaka muazzam bir koruma sağlarken görsellik açısından da şıklık katıyor.

Gigabyte AORUS GTX1070 Tİ 8 GB ekran kartı

Nvidia tarafından üretilen bu model 8GB bellek kapasitesi, 8008 Mhz bellek hızı, 1771 Mhz çekirdek hızı özelliklerini taşıyor. 256 bit bellek ara yüzüne sahip model, metal arka plaka, blade fan soğutma sistemi ile dayanıklılık konusunda da sınıfı geçmiş durumda.


Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 02:05

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.