Facebook izinsiz kamera açıyor mu!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook ortaya atılan son iddia ile oldukça zor bir duruma düşeceğe benziyor. CBI İnsight tarafından gündeme gelen bir iddiaya göre Facebook izinsiz bilgisayar kameralarını açıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya’da en çok kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesi Facebok, hakkında ortaya atılan son iddia ile oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Dünyaca ünlü yazılım şirketi CBI İnsight tarafından ortaya atılan iddiada Facebook, kullanıcının iznine ihtiyaç duymadan bilgisayar kamerasını açıp kullanıcıların duyguları hakkında fikir sahibi oluyor. Bu iddia akıllara bilim kurgu filmlerindeki sahneleri hatırlatırken iddianın gerçek çıkması durumunda ise Facebook’un yapacağı açıklama merak ediliyor.

Amaç kullanıcıların duygularına göre reklam ve uygulamaların ön plana çıkarılması. CBI İnsight’ın iddiası, Facebook tarafından izinsiz olarak kamera açılmasının amacını kullanıcıların yüz hatlarından duygularının çözümlenmesi ve buna bağlı olarak da kişilere reklam ve duygularına karşılık gelebilecek uygulamaların ön plana çıkarılması.

Facebook izinsiz kamera açıyor mu!

Diğer bir iddia da Facebook’un bu uygulamalar için 2015 yılında patent aldığı yönünde 

2015 yılında Facebook kurucusu Mark Zuckerbeg tarafından bu uygulama için patent alındığı iddiasını ortaya koyan CBI, uygulamanın ilk kullanımının Facebook tarafından çekilen ekran resimlerinde kullanıldığını ve bu güne kadar çekilen ekran resimlerinden kişilerin yüz hatlarına göre duyguların kategorilere ayrıldığı yönünde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook tarafından bu uygulamanın kullanıma sunulması Kişisel Bilgilerin Korunması Kanunları uyarınca kişilerin tercihine bağlı olmak üzere izine tabi tutulmak zorunda olup, gelecekte bu uygulamayı kullanmaya başlarsa aynı zamanda kullanıcıların izinlerine ihtiyaç duyulması gerekmekte. Gelecek günlerde Facebook tarafından bu iddialar hakkında açıklama yapılması beklenirken, iddiaların doğru çıkması durumunda ise Facebook Yönetiminin başının oldukça ağrıyacağı bir gerçek.


Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 14:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir