Galaxy S8' in ses yardımcısı, Siri' nin yapamayacağı şeyleri yapabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy S8' de yer alan ses yardımcısı özelliği, Apple' nin Sirisinin yapamayacağı şeyleri yapabiliyormuş! Uygulama adı Bixby asistanı diğer Android cihazlarda yerini alıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzde akıllı telefonlar yaşamamızın vazgeçilmez bir parçasına haline gelmiştir. Akıllı telefon alırken kullanıcıların dikkat ettiği noktalardan biri de ses yardımcısı sistemidir. Siri adındaki ses yardımcısı 2010 yılında Apple tarafından satın alınarak ilk olarak iPhone 4S’te kullanılmıştır. Daha sonra Siri’ye karşılık olarak farklı ses yardımcısı sistemleri geliştirilmiştir.

Android Google Now, Windows ise Cortana adlı ses yardımcı sistemini kullanıyor. Ancak hiçbiri Siri kadar gelişmiş ve üstün değil. Samsung ise Siri’yi tahttan edecek bir ses yardımcısı sistemini yeni tanıttığı Galaxy S8 adlı telefonuyla piyasaya sürüyor.

Galaxy S8' in ses yardımcısı, Siri' nin yapamayacağı şeyleri yapabilir

Bixby nasıl bir ses yardımcısı?

Bixby adıyla piyasaya sürülen ve ilk olarak Galaxy S8 ve S8 Plus telefonlarında kullanılabilecek ses tanıma sistemi 21 Nisan 2017 tarihinde resmi lansmanla tanıtıldı. Oldukça ilgi gören bu yenilik telefonlara çeşitli aksaklıklardan dolayı biraz geç gelse de oldukça kaliteli bir yazılım olduğu dikkat çekiyor. Samsung’un yaptığı açıklamaya göre Bixby, telefondaki tüm operasyonların kontrol edilebileceği bir sistem olup ileride giyilebilir cihazlarda da görülebilir. Henüz ses tanıma sistemlerinin oldukça yaygınlaşmadığı düşünüldüğünde Samsung Bixby ile çok akıllı bir hamle yaptığı belirtilmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bixby, diğer ses yardımcılarına göre (Cortana, Siri) kullanıcıya çok daha yardımcı olduğu ve görevlerini yapma konusunda çok daha başarılı olduğu söylenmektedir. Bixby’e hızlı erişim için S8 modelinde ayrı bir tuş bulunmaktadır.

Galaxy s8 Bixby uygulaması


Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 16:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir