Google Asistan çağrı cevaplama özelliğini duydunuz mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Asistan çağrı cevaplama özelliğinden haberiniz var mı? Google Asistan Call Screen yabancı numaralara cevap verme özelliği devreye alındı. Call Screen nasıl kullanılır? iPhone Android…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ un Pixel 3 tanıtımında duyurduğu Google Asistan Call Screen özelliği çok harika olacak.

Google yapay zekalı Asistan’ ın yapacaklarının sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bilinmeyen yani bilmediğiniz yabancı numaralardan gelen çağrıları sizin için Google Asistan cevaplayacak. Bu özellik spam denilen aramalara önemli bir engelleme getirecek.

Türk Telekom’ un, Vodafone’ un ve Turkcell’ in önüne geçemediği sorunun önüne Google Asistan mı geçiyor ne! Yıllarca numara engelleme uygulaması ile idare eden kullanıcıların çoğu istenmeyen çağrılar için operatörlerinden engelleme hizmeti istemişlerdir. Bu sorun için mobil operatörlerde bu zamana kadar hiç bir gelişme yaşanmamış ve engelleme programları ile sorunlara çözüm aranmıştır. Buna yönelik Google’ un yeni hizmeti çok konuşulacak. 

Google Asistan Call Screen uygulaması bazı cihazlara gelmişti. Ama henüz gelişimi tamalanmamış bu özellik 2019 yılında daha da geliştirileceği beklenmekte. Peki Call Screen nasıl çalışıyor?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Asistan çağrı cevaplama özelliğini duydunuz mu?

Google Asistan Call Screen nasıl kullanılır?

Call Screen nasıl çalışır Tanınmayan numaralardan çağrı geldiğinde Asistan size ne yapılması gerektiğini soracak. Eğer siz onaylarsanız sizin adınıza bu çağrılara cevap verecek. Google Asistan arayana kiminle konuştuğunu ve niçin aradığını soracak. Arayan kişiyle Google Asisttan konuşmaları ekranınıza yazılı olarak gelecek. Bir nevi sesli konuşma mesaj haline dönüşecek. Sizde Asistan’ a ister gelen çağrıyı cevaplamak istediğinizi belirtebilir veya görüşmek istemediğinizi belirtebilirsiniz. 

Google’ nin geçen yıl tanıttığı Asistan uygulaması aynı zamanda sizin için rezervasyon yapabiliyor, randevu alabiliyor ve bir dizi önemli özelliklere sahip. Şu an en dikkat çekenlerden biri Google Asistan çağrı cevaplama hizmeti. Pixel 3 ile başlayan bu özellik yavaş yavaş yayılmakta. Az sayıda Android telefonlara ulaşan Call Screen iPhone telefonlarda bakalım ne zaman karşımıza çıkacak?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 17:11

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.