Google Chrome reklam engelleme özelliği

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google, Chrome için reklam engelleme güncellemesini yayınladı. Artık kullanıcılar istemediği reklamlar otomatik engellenecek. Pop up reklam, otomatik sesli video reklamları, ekranı kaplayan reklamlar…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, yeni Chrome güncellemesi ile artık kendi kendine hareket eden reklamları engelleyecek. Çoğu internet kullanıcısının rahatsız olduğu pop up reklamlar ve bazı videolardaki reklamlar engellenecek.

Uzun zaman önce Google’ nin gündeme getirdiği reklam engelleme özelliği nihayet devreye alındı. Şu an için bazı reklamlar engellenirken yavaş yavaş kapsamı genişleyecek.

Chrome reklam engelleme, ilk gündeme geldiğinde acaba Google kendi reklamlarını da engelleyecek mi sorusu daha sonra bazı seçeneklerle şekillendi.

Geçtiğimiz hafta reklam engelleme özelliğini devreye alan Google, testlere başladı. Daha önce yaptığı bir anketle reklamlarda nasıl bir engelleme politikası belirleyeceğine karar veren Google, reklem departmanı ile kriterlerini belirledi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şu an en çok müdahale eden reklamlar engellendi. Özellikler pop up reklamlarda ön planda olması beklenen engelleme özelliği ilerleyen zamanlarda alınan aksiyonla yeniden şekillenecek.

Reklam nasıl engellenir? Reklamlar nasıl engellenir? İşte detaylar…

Google Chrome bilgisayarda reklam engelleme

Bilgisayardan internete giren kullanıcılar için reklam engelleme işlevi: Kendiliğinden açılan reklam pencereleri. Ekranı kaplayan sayaclı reklamalar yani kaç saniye kaldığını gösteren reklamlar. Otomatik sesli videolu reklamlar. Sayfalara birleşik yapışık reklamlar. Şimdilik…

Google Chrome reklam engelleme özelliği

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Chrome mobil reklam engelleme

Cep telefonu ve tabletlerde engellenecek reklamlar: Yine açılır reklam pencereleri ve tam ekran sayaç reklamlar. Sayfadaki içeriğin açılmadan çıkan reklamlar. Arka planda renklerin ve metinlerin değiştirilerek gözü yoran reklamlar. İçerikte üst tarafta duran ve tıklamaya zorlanan reklamlar. Mobil’ de %30’ dan fazla ekranı kaplayan reklamların engellenmesi.

Google aynı zamanda siteler için reklam puanı getiriyor. Artık reklam engellemesi olacak sitelerin puanına bakılarak kullanıcı siteyi görüntülemeden reklamlar engellenecek.

Android reklam engelleme ve iOS iPhone reklam engelleme Chrome mobil uygulama da yer almakta.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir