Js:miner-c(trj) adlı tehdit bulaştığı için coinhive. com virüsü

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Coin-hive. com şuan ki yeni adı coinhive. com olarak değiştirildi. Bu siteye girildiğinde ya da START MINING butonuna tıklandığında bilgisayarı yoruyor ve yavaşlatıyor. Bir nevi virüs.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Avast virüs programında “js:miner-c (trj) adlı tehdit bulaştığı için coinhive.com bağlantınızı güvenli bir şekilde kestik” uyarısı nedir?

js:miner-c(trj) / coinhive. com nedir? Bir nevi virüs. Bilgisayarın kaynaklarını kullanarak sözde para kazandıran site. Siz onay verdiğinizde mevcut bilgisayarın donanımını ve yazılımını kullanıyor.

Coinhive. com sitesi genelde internet ortamından ücretsiz indirilen programlar ve ya tarayıcı uzantısı ile gelebiliyor. Bazı programlar bu uzantıyı isteğe bağlı yükleme bilgisi ile seçenek sunarken bazıları sunmadan istediğiniz programın yanında siz dikkat etmediğinizde yükleniyor. 

siteye girdiğimde virüs uyarısı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu sitenin uzantıları bulaştığı sistemin kaynaklarını bazen %50 bazende daha fazlasını kullanıyor. Örnek CPU ve ekran kartı gücünden yararlanıyor. Bu işlemi isteyerek yapan ve para kazanmak isteyen kullanıcılara uyarı örnek bilgisayarınızın işlemcisinin ömrü kısalabilir. www.andronova.net

İstemediğiniz halde bilgisayarınıza yüklendiyse malwarebytes tarzı programlarla bilgisayarınızı taratınız. Virüs varsa temizleyip tarayıcı uzantılarını da manuel siliniz.

Js:miner-c(trj) coinhive. com virüsü temizleme

Js:miner-c(trj) adlı tehdit bulaştığı için coinhive. com virüsü

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.