Sahte bankacılık uygulamalarına dikkat

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Play' da son yıllarda çokça karşılaştığımız sahte uygulamaların boyutlarını bir kaç yıl önce anlatmıştık. Google' nin nasıl virüslü uygulamalara izin verdiği. Sahte uygulama nasıl anlaşılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlerleyen ve gelişen teknoloji ile birlikte hayatımız kolaylaştığı kadar zorlaşmaktadır. Bankalar müşterilerin güvenliğini korumak için ciddi önlemler alırken siber suçlular banka müşterilerini hazırladıkları korsan yazılımlar ile kandırmayı sürdürüyor. Bilgisayarınıza atılan bankadan gelmiş gibi görünen maillerde aslında virüs içeren zararlı yazılımlar. Farklı bir tarayıcıdan gelen bu maillerde kredi kart bilgileri alınarak hesabınıza erişim sağlanıyor. Son zamanlarda müşterilere kredi kartı limiti arttırmak için gelen mailler ile dolandırıcılık gerçekleştiriliyor.

Android tabanlı telefonlarda görülen virüslere birde resmi mağaza uygulamasının sahte uygulamalara verdiği izinler eklenince veri güvenliği büyük tehlike altında kaldı.

Nasıl güvende işlem yapabilirim? Güvenli banka işlemi yapmak için sadece çalıştığınız bankanın resmi internet sayfasını kullanın. Maillerinize gelen her maili açmayın. Sizden şifre talep eden internet sayfalarına itibar etmeyin. Bilgisayar ve cep telefonunuza güvenir program indirin ve programı indirirken güvenlik katsayısını mutlaka kontrol edin.

Sahte bankacılık uygulamalarına dikkat

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sahte uygulamalarda virüslü uygulamalar

Sahte uygulama nasıl anlaşılır? Gelen maillerin alt kısmında bulunan ekran görüntüsünden anlaşılır. Bilgisayar ortamında size gelen mail ve mesajlarda adresin üstüne mause ile gelindiği zaman adres bilgilerini görebilirsiniz. Sahte yazılımlarda ekran soluk renkli olur. Doldurulması zorunlu alanlar görünür ama doldurmasanız bile formu gönderebilirsiniz. Bankacılık işlemleri konusunda uyanık olmak sadece resmi banka sitelerinden işlem yapmak ve herkesle şifre paylaşmamak en güvenilir durumdur. Siber suçlular sürekli yenilenen sahte programlar geliştirip bilgilerinize ulaşmaya çalışacaklardır. Banka numarasını taklit ederek aranabilirsiniz. Böyle durumlarda banka görevlileri size direk olarak şifre sormazlar sizi ekran tuşlamasına yönlendirerek işlem yaptırır.

Birde uygulamayı yüklemeden önce alttaki yorumları okuyunuz. Yayıncı kimliğinde yazana da dikkat ediniz. Telefonda kullandığınız virüs uygulaması kaliteli ve güncel olmasına dikkat ediniz.


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 01:36

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.