Samsung' tan kırılmaz OLED panel

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kırılmaz ekrana sahip yeni panel patenti Samsung' tan! OLED panellerde kırılmaz ekran kulanılması için Samsung' un gerekli çalışmaları başlattı ve önemli sonuçlar alındı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Teknolojinin ilerlemesi ile artık farklı ürünler piyasaya çıkmaktadır. akıllı telefonlar için üretilen kırılmaz cam teknolojisi oldukça fazla rağbet gören bir tasarım oldu. Oldukça fala düşen ve kırılarak aldığınız ürünün çöp olması tabi ki istenmeyen bir durumdu.

Teknoloji şirketler her alanda kullanılmakta olan kırılamaz cam teknolojisini televizyonlara da uygulamaya başladı. Samsung bu konuda başı çeken televizyon üreticilerinden.

Yeni teknoloji kırılmaz ekran

Samsung OLED panellerde artık kırılmaz cam teknolojisini kullanmakta. OLED Display ile panel özeliği olarak esneme payına sahiptir. Her türlü çizik ve kırılmaların önüne geçmektedir. Düşme, çarpma gibi durumlarda esneme payı sayesinde basıncı absorbe ederek kırılmaz. Kırılmadığı gibi ekran yüzeyi her hangi bir çizilmeye karşı dayanıklıdır. Hafif, geçirgen ve sert yapısı ile tüm televizyon ve benzeri ürünlerde kullanılabilir.

Samsung' tan kırılmaz OLED panel

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni teknoloji panelleri, oyun cihazları, bilgisayarda, araba konsolları ve mobil cihazlarda ilerleyen zamanalarda kullanılabilir. 

OLED dayanıklılık testleri: ABD Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen askeri standartlarında OLED panel, düşürme, çarpma ve ısı testlerinden de her hangi bir sorun yaşamadan başarıyla geçti. Televizyon yüksekliği olarak kullanılan standart yükseklik olan 1.2 metreden 26 kez düşme testi uygulanmıştır. Düşürülen ekran paneli, bu testi hiçbir etki almadan geçmiştir. Isı koşuları altında gerçekleştirilen sıcaklık testinde -32 ile 70 derece arasında uzun süreli maruz kalmış ve sapasağlam çıktı.

Teknoloji haberlerinde yer alan bilgiye göre yapılan testlerde alınan başarı ve güzel sonuçlar ile üretilmeye başlanan OLED panel piyasaya sürülmektedir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.