Siri ve Bixby karşılaştırması

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Sizce Siri mi daha iyi Bixby mi? 2017 Yılında çok söz edilenlerden biri olan Bixby, Apple' nin Siri' sine rakip oldu. Bu haberimizde ikisininde farklı özelliklerine yer verdik…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonların piyasaya çıkması ile birlikte telefon üretim teknolojilerinde yeni bir çağa adım atıldı. Tuşlardan dokunmatik ekranlara, kamera kalitelerinde inanılmaz ilerlemelere kadar birçok yenilik ortaya çıktı. Teknoloji hızla ilerlemeye devam ederken teknoloji devleri de bu hıza uyarak yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Teknoloji devleri Apple ve Samsung geliştirdikleri son teknoloji ile birbirlerinin ardı ardına piyasaya en son model telefonlarını sunuyor. Bazen birbirinin aynısı özelliklerde daha iyisini yapmaya çalışırlarken bazen hiç bilinmeyen bir özellikle müşterilerinin karşısına çıkıyorlar. Apple’ın Siri teknolojisini Samsung markalarında da hayata geçtiği haberleri hızlıca yayılıyor. Samsung S8 ve S8+ kullanıcılarını karşılayan bir yenilik var: Bixby.

Apple ve Samsung aynı teknolojiyi müşterilerine sundukları için aralarında pekte bir fark gözükmüyor. Siri’nin konuşarak işlerinizi daha kolay ve hızlı yapmanızı sağlayan işlevini Bixby de yerine getiriyor. İkisini de sürekli kullanarak kendinizi tanıtıp daha kişisel bir hale getirebiliyorsunuz. Siri de Bixby de sizin komutlarınızla aramalar yapabiliyor, mesaj atabiliyor, fotoğraf çekebiliyor, internette söylediğiniz konuyu aratabiliyor. Yalnızca Siri Apple’ın birçok ürünü ile uyum sağlarken Bixby sadece Samsung S8 ve S8+ modelli telefonlarda kullanılabiliyor.

Siri ve Bixby karşılaştırması

Bixby’ den farklı bir özellik

Bixby Siri’ye göre farklı bir özelliğe sahip. Bixby ile bulunduğunuz yer hakkında bilgi edinmek istediğinizde kameranızı açarak bir yere doğrultmanız yeterli. Ayrıca yemeğe nereye gideceğinizi bilemiyorsanız Bixby size bu konu hakkında da yardımcı olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 15:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.