Suya düşen telefona ilk müdahale nasıl yapılmalı?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Suya düşen cep telefona ilk işlem ne olmalı? Android (Samsung Galaxy, LG, Sony Xperia, HTC, Zenfone ..) ve iPhone telefona su kaçtı ya da suya düşürdüm diyenler ne yapmalıyım?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonum suya düştü ne yapmalıyım? Günümüzde su altında çalışan akıllı cep telefonları üretilse de bir çok telefon hala suya teması sonucunda bozulabilmektedir. Suya düşen cep telefonlarına yapılan ilk müdahale ise oldukça
önemlidir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapacağınız bazı işlemler cep telefonunuzu kurtarmaya yarayabilir.

Öncelikle su cihazların en büyük düşmanıdır ve cep telefonu açıkken suya teması büyük risk taşımaktadır. Telefonun suya düşmesi sonrasında bir ihtimalle cep telefonunuz çalışabilir. Ancak telefon içerisinin nemlenmesine neden olduğu için telefonun ömrü kısalmaktadır.

Suya düşen telefona ilk müdahale nasıl yapılmalı?

Suya düşen telefona ne yapılmalı

Cep telefonunuz suya düşer düşmez ilk yapmanız gereken sudan çıkarmak ve eğer cep telefonunuz açıksa hemen kapatmak olmalıdır. Suya düşen cep telefonunuzu elinize aldığınızda eğer kapalıysa işte burada durum ve telefonunuzu kesinlikle açmayın. Çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorsunuz ancak eğer kapalıyken açarsanız çok büyük bir ihtimal kısa devre olacak ve telefonunuza büyük zararlar verebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kapatma ve kurulama işlemleri sonrasında SIM kartı, batarya varsa kulaklığı çıkarın. Bütün parçaları bir peçete yardımı ile kurulayın. Burada saç kurutma makinasından da yardım alabilirsiniz.

Son olarak yapmanız gereken ise artık herkes tarafından bilinen pirince yatırma yöntemidir. Yapmanız gereken bir kabın içerisine önce cep telefonunuzu koymak ve üzeri kapanacak şekilde pirinç dökmektir. Kabın kapağını kapattıktan sonra kuru bir yerde veya güneşli bir yerde en az bir gün bekletin. Pirinç nem emme özelliğine sahip olduğu için telefonunuzun içerisinde bulunan nemi emecek ve böylelikle çalışma olasılığını artıracaktır.

Cep telefonunuz eğer su geçirmez özelliğe sahip değilse su ile temas edebilecek ortamlarda telefonunuzu kamufle edebilecek bir plastik torbaya koyabileceğiniz gibi su geçirmez Liquipel kremini de kullanarak önlem alabilirsiniz. www.andronova.net

telefonum suya düştü ne yapmalıyım

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Su temasında yapılacak işlemler

Uyarı: Mobil cihazların tamirinden anlayan ya da birazda olsa bilgisi olanlar için telefonu söküp anakartı çıkarıp kurutunuz. Prinç iyi bir çözüm olabilir. Bu konuda daha önce detaylı haber yayınlamıştık. Anakartı söktüğünüzde oksitlenme oldumuşsa tiner veya saf alkolle temizleyiniz. Tabi tuvalete düşen telefon için ne yapılmalı ilk önce kendini hazır hissetmeli! 🙂


Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2017, 14:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.