Telefon hackleyen site SS7 ağlarına erişim yapıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Operatör şebekelerinin önemli bir açığından yararlanarak ücret karşılığı istediğiniz cep telefonu hackleyen site endişe uyandırdı. Artık tüm hatlar hacklenebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3 Gün önce yurtdışı kaynaklı bazı haber sitelerinde yer alan bir habere göre Tor ağını kullanarak erişim yapılan bir sitede hesap çalma ve gelişmiş sanal hırsızlıkla kimsenin bilgi güvenliğinin olmadığını bir kez daha gündeme getirdi. Sitede ücret karşılığı istenilen hesabın çalınması ve istenilen telefon numarasının hacklenmesi sağlanılıyor.

Hiç bir cihaz güvende değil. İnternet erişimi olan tüm akıllı cihazlar büyük bir tehlike altında. Tabi kapalı operatör ağları da aynı durumda. Düşünün SS7 (Signaling System 7) ağı dahi hacklenebiliyor. SS7 ağı, belirli sayıda Telekomünikasyon şirketlerinin erişebildiği kapalı bir şebeke ağıdır.

Telefon hackleyen site SS7 ağlarına erişim yapıyor

Telefon hackleyen sitenin ücret tarifesi

Uzun zamandır ara ara gündeme gelen telefon görüşmeleri ve kayıtlarına erişim güvenliğinin yetersiz olduğu yönünde haberler gerçek oldu. Özel VPN ağları üzerinden erişim yapılabilen Zkkc7e5rwvs4bpxm. onion sitesi üzeriden sanal hırsızlık satışı yapılmakta. Site üzerinden küçük, orta ve büyük çapta işler için fiyatlar yer almakta. 150 Dolardan başlayan ve 500 dolara kadar tarifelerin yer aldığı sitede ister arama ve mesaj kayıtlarına ulaşma isterde tüm bilgilerin erişimi sağlanabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hack satışı yapılan sitede aynı zamanda Telekomünikasyon SS7 ağlarının yönetim paneline erişimi de sağlanabiliyor. Talep eden kişiye bu panale erişim hakkı sağlıyor. Bunun içinde 5500 dolar telep edilmekte.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.