Telefonda doğru şarj nasıl yapılır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Cep telefonda doğru şarj nedir? Doğru şarj cihazın pil ömrünü arttırır. Telefonu şarj cihazına bağladıktan sonra tam dolum gerçekleşene kadar bekleyiniz. Şarj da seviye %5 olması yeterli.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gün geçtikçe yaygınlaşan akıllı telefonlar, hayatımızda oldukça fazla bir öneme sahiptir. Hemen her işte kullanılan bu cihazların, sürekli kullanılması telefonda doğru şarj nasıl yapılır sorusunu da beraberinde getiriyor.

Şarjı bitiren uygulamalar! Özellikle belli uygulamalar, arka planda açık durumda kaldığında, telefonun şarjının çabuk bitmesine ve batarya ömrünün kısalmasına oluyor. Bunun yanında, internete bağlı uygulama ve oyunlarda yine akıllı telefonlarda şarj bitmesine etkendir. Örnek Facebook uygulaması…

Doğru şarj nasıl olmalı? Akıllı telefonları kendi orijinal şarj aletiyle şarj etmek, maksimum verimi sağlar. Yan sanayi basit şarj cihazları kullanmak, bataryanın çabuk bitmesine ve ömrünün azalmasına neden olabilir. Şarj aleti bozulur ise orijinal şarj cihazı servislerden veya bayiden temin edilmelidir. Orijinalinin pahalı olması kısa vadede maliyetli olsa da, ilerleyen zamanlarda batarya ömrünü uzatarak batarya bozulmaların önüne geçer.

Telefonda doğru şarj nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefonda şarj nasıl yapılır?

Telefonda doğru şarj nasıl yapılır? Telefonu sürekli kısa süreli şarja takıp çıkarmak, uzun vadede bataryada sorunlara neden olacağı için akıllı telefonun şarjının tam dolu olması sağlanmalıdır.

Yine batarya bitmeden şarja takmak veya tam dolmadan şarjdan çekmek, uzun vadede batarya ömrünün kısalmasına neden olur.

Telefonu şarja takılı iken kullanmak batarya ısısında artışlara neden olur, aşırı ısıya maruz kalma telefonun pil ömrünü azaltır.

Bununla birlikte dış etkenlerden kaynaklı ısınmalarda, batarya ya büyük oranda zarar verebilir, dikkat edilmeli ve cihaz korunmalıdır. Elektronik cihazlar aşırı sıcak ve soğuğa dayanamayabilirler. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Not: Android ve Apple iPhone telefonlarda, bataryaların belli bir şarj etme adeti vardır. Bundan dolayı sürekli şarja takıp çıkarmak pil ömrünü azaltacaktır ve hızlı bitmesine neden olacak. Örnek 10 dakikalığına şarja takıp çıkardınız. Burada ister 10 dakika ister 2 saat şarj da kalsa bir şarj ömrünü tüketti anlamına gelir. Bundan dolayı sık sık takıp çıkarmak doğru bir işlem değil.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir