Wikipedia neden yasaklandı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisine sahip Wikipedia sitesine Türkiye’ den girişler engellendi. BTK' dan yapılan açıklamada taleplerin yerine getirilmemesi nedeniyle erişim engellendi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wikipedia‘ ye neden giremiyorum? Bu sabah Türkiye’ den Wikipedia giriş yapmak isteyen kullanıcılar erişim yapamadı. Giriş sorununun Wikipedia kaynaklı olduğunu düşünen çok sayıda haber ajansı nedenini sorguladı.

Wikipedia giriş sorununun nedeni yasaklama! BTK, yaptığı açıklamada Wikipedia’ nin Türkiye’ yi bazı terör grupları ile aynı kefeye koyarak iş birliği yaptığı yönünde paylaşımların ve yorumların yayınlanmasına izin verdi. Tarafımızca ve çıkan mahkeme kararlarını dikkate almadan bu paylaşımların Wikipedia sitesinden kaldırımadığı ve hiç bir şekilde cevap dahi verilmediğinden gerekli yaptırımlar yapıldı.

Wikipedia sitesine neden erişim yok

Wikipedia sitesine neden erişim yok

BTK, Wikipedia ile görüşmeleri açık tuttuk ama hiç bir şekilde bu içeriklerin kaldırılması yönünde adım atmadılar. Aynı zamanda bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Wikipedia, Türkiye’ yi karalama kampanyalarına dolaylı yollada olsa bir parçası haline geldiklerinden erişim engeli devam edecek. Taleplerimizi yerine getirmelerini bekliyoruz. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wikipedia neden yasaklandı

Türkiye’ nin Wikipedia’ dan talepleri

  1. Wikipedia’ nin Türkiye’ de bir temsilcilik açmaları.
  2. Uluslararası hukukun gereğine uygun davranması. 
  3. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararları uygulanması. 
  4. Uygunsuz içeriklerin kaldırılması ve bu karalama operasyonlarının bir parçası haline gelmemesi.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.