Android’ den Windows 11 bilgisayara bağlanma

Savaş Taşcıoğlu
Yazar Savaş Taşcıoğlu 3 Minimum Okuma

Android telefondan Windows 11 bilgisayara bağlanmak için ister dahili uygulama hizmetinden isterse yardımcı bir araçtan yararlanabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 11 sisteminden Android’ den bilgisayarlara uzaktan dahili hizmetle bağlanabilirsiniz. Normalde en bilindik program Teamviewer oluyor. Lakin Microsoft’ un Windows 10 için getirdiği bir uygulama ile artık sorunsuz şekilde mobil ile bağlantı gerçekleşti.

PC ile mobil bağlantı yapılmasına çeşitli uygulamalar aracılık etmekte fakat bu bağlantılarda bazen kopukluklar, erişim aksaklıkları ve hatalar çıkabiliyor. Lakin yeni sistemlerde artık PC mobil bağlantısını daha kullanılabilir hale getirmek için önemli çalışmalar yapıldı.

Microsoft oluşturduğu bir uygulama ile mobil kullanıcılarının telefonları ile PC’lerini bağlayabilmesini sağlıyor. Aslına bakılırsa uygulana direk bağlantı yerine daha çok aracılı bağlantıları kullandırıyor. Şöyle ki yardımcı uygulama ile Android sistemli ve hatta iOS dahil PC’lere yüklenen yardımcı uygulama ile Skype, Xbox Music, Onedrive ve Outlook gibi uygulamaları cihazlarına yüklemeye yardımcı olmakta. Böylece kullanıcılar bu uygulamalar yardımı ile bağlantı sağlayacak.

Android’ den bilgisayara bağlanma

Aslında kesin bağlantı sunmuyor. Sanıldığı gibi yardımcı uygulama PC ve mobil cihaz arasında kesin bir bağlantı kurmuyor. Yardımcı uygulamanın yüklemeye yardımcı olduğu uygulamalar zaten spesifik olarak PC ve mobil cihaz arasında bağlantı kurabilmekteydiler. Aslında yapılan çalışmalar ile PC ile mobil cihaz bağlantısının nasıl yapılacağını bilmeyen kullanıcılar için bir umut ışığı oluşturuyor. Ayrıca şirketin kendi sistemi ile diğer Microsoft’ un uygulamalarının tanıtımını ve bu uygulamaları kullanmayı bilmeyen kullanıcılar için bir aracı hizmet diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şirket bu uygulama ile oluşturduğu bünyesindeki diğer tüm uygulamalara merkezlik edecek. Kullanıcılar bu uygulamaları kullanarak PC ve mobil cihazı arasında kısıtlı da olsa çeşitli yönlerden bağlantı kurabilecek.

Windows 11 Android ve iPhone bağlantısı

Yukarıda örnek verdiğimiz uygulamaya alternatif Anydesk uygulamasının kullanılmasını öneriyoruz. Diğerinde sık sık bağlantı kısıtlamalarını görürsünüz.

Ücretsiz bağlantı uygulamalarını telefonun resmi mağazasının dışından yüklememenizi öneririz. İkinci önerdiğimiz yardımcı araç için sadece karşı tarafın hedef adresini girmeniz yeterli olacak.

İşlemlerde her iki tarafında gerekli izinleri verdiğinden emin olması gerekiyor. Artı test sırasında başka bir cihazla da deneyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çeşitli araçların kullanımlarına bağlı güvenlik zafiyetlerinin çıkma olasılığının her zaman olacağını belirtmeden geçemiyoruz.

Yardımcı bağlantı programı

Anydesk adresi çıkmıyor hatası çıkanlara önerimiz şöyledir:

  • İnternet erişiminde kopma, tamamen gitme ve kısıtlamaların yaşanıp yaşanmadığına bakınız.
  • Uygulamayı çıkışa atın. Baktınız yine aynı şekilde devam ediyor o zamanda hem bilgisayarınızı hem telefonunuzu kapatmanız yeterli olacaktır.
  • Güncellemelerin ve uygulama versiyonlarını kontrol ediniz.
  • Erişim izinlerinin doğru yapıldığından ve koruma tarzı uygulamaların incelenmesi gerekiyor.
  • Telefonun değiştirilmesi önemli bir test aracıdır.
Windows 11 bilgisayara baglanma 2
Android’ den Windows 11 bilgisayara bağlanma

Windows 11 telefona bağlanmıyor

Sistemde görülecek 3-4 sebep bulunabilir. Bunlar bize göre;

  • Virüs programının veya herhangi bir sistem korumanın erişimi durdurması.
  • İnternet, yardımcı araç ve karşı tarafla alakalı sebepler.
  • Güncel olmayan yazılımların olumsuzlukları.
  • Tarih her iki tarafta veya bir tarafta yanlış olması.
  • Oturumun çıkışa atıldığından emin olun. Simgeye dokunup sonlandırın.

Android telefondan Windows 11 bilgisayara nasıl bağlanılır haberi için destek taleplerinizi mail ortamından yapabilirsiniz.

Takip etmek:
Teknoloji alanında uzun yıllar teknik personel olarak hizmet verdim. Web site yazarlığı ve editörlük hizmetine 2013 yılında başladım. Şu aralar hem kendi teknoloji haber sitemde hem Andronova' da makale yazarlığı yapıyorum. İlgi ve iş alanı: Bilgisayar ve mobil cihazlardaki genel sorunlara yönelik araştırma ve onarım, Aynı zamanda popüler operatörlerden birinin uygulamalarını inceleme ve raporlama.