Yapay zekaların kendi dilleri var!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Facebook farkında olmadan yapay zekaya sahip yeni bir dil oluşturdu. Facebook' un AR-GE ekibi tesadüf eseri bir buluşa imza attı. Yapay zekalar kendi aralarında bir dil oluşturmuş!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook‘ un kullandığı yapay zekalar, içerisinde insan faktörü olmayan bir dil oluşturuldu. Yapay zekaların aralarında oluşturdukları bu dil birbirleriyle iletişim kurmalarını oldukça kolaylaştırdı. Facebook’un AR-GE faaliyetleri için kullandığı laboratuvarı olan FAIR, farkında olmadan teknoloji açısından oldukça büyük bir adım attı.

Laboratuvar çalışanları Facebook internet sitesinde yer alan Chatbot’lar ile ilgili geliştirme faaliyetlerinde bulunurken oldukça ilginç bir durumla karşı karşıya kaldılar. Site kullanıcıları ile iletişim kurmak için tasarlanmış olan yapay zekalar, birbirleriyle iletişim için içerisinde insan faktörü yer almayan bir dil geliştirdiler. Programın yapısında ekstra kod satırı bulunmadan bu iletişimin gerçekleşmesi laboratuvar çalışanlarında oldukça şaşkınlık yarattı.

Yapay zekaların kendi diller var!

Teknoloji haberleri Chatbot’lar geliştirmeye devam ediyor

Kendi aralarında iletişim için dil geliştiren yapay zekalar Chatbot’ların geliştirilmesi yolunda önemli bir eşik olacağa benziyor. Yapay zekaların kendi aralarında geliştirdikleri dilini ne derece ilerletebilecekleri uzmanlar ve dünya tarafından oldukça merak edilen bir konu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aralarındaki iletişim dilini makine öğrenme algoritması ile geliştiren yapay zekalar gelecekte insanlık açısından daha önemli noktalarda faaliyet gösterebileceklerinin sinyallerini şimdiden veriyorlar. Fakat bu önemli noktanın insanlık açısından olumlu mu yoksa olumsuz mu olacağı dahi beyinler başta olmak üzere tüm insanlık tarafından tartışılmakta. Stephen Hawking, Elon Musk gibi dahiler yapay zekaların insanlığın sonunu getireceği görüşünde birleşmişken bir kısım uzmanlar da yapay zekaların gelecekte insanlığa hizmet edecekleri görüşünde birleşmiştir.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 00:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.